ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ

  


- Με τί ασχολείσαι με ρώτησαν κάποτε.
-Γράφω! απάντησα.
- Τί γράφεις;
- Ο,΄τι ξυπνάει μέσα μου την ανάγκη να το μοιραστώ με πολλούς!
- Κι αν δεν τους αρέσει αυτό που εσύ λές;
- Μάλλον θα ενοχληθούν!
- Κι αν ενοχληθούν;
- Σίγουρα θα με απορρίψουν - εμένα, τις σκέψεις μου, τις απόψεις μου και βέβαια τα γραπτά μου- αλλά, και μέσα από την απόρριψη, έχουν αναγκαστεί να σκεφτούν.
- Και, λοιπόν; Τί κατάφερες;
- Πυροδοτήσαμε μαζί μία διαδικασία, που ανοίγει δρόμο προς την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και μου αρέσει να την ονομάζω ΑΦΥΠΝΙΣΗ!

 

Ετσι κι αλλιώς, δεν φιλοδοξώ να μεταφέρω στον αναγνώστη νέες πληροφορίες, ούτε και να τον πείσω για κάτι. Αλλά, όταν κάποιος είναι έτοιμος για κάτι ακόμα, πέρα από όσα γνωρίζει, και μία απλή λέξη είναι ικανή να "αφυπνίσει" το ενδιαφέρον του για νέες διαδρομές του νου, της ψυχής και της ζωής! Ακόμα και η αντίρρηση- μας οδηγεί στην αναζήτηση κάποιας αλήθειας. Και η ίδια η ζωή θα μας δείξει στη συνέχεια τί ισχύει και τί δεν ισχύει από αυτά που πρεσβεύουμε. Το μόνο που χρειάζεται από τη μεριά μας είναι η ΑΥΤΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ και η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ!

 

Αυτά έχω διαπιστώσει μέσα από την προσωπική μου διαδρομή και, με όραμα την "Αφύπνιση", γράφω και μοιράζομαι όσα έχουν "αφυπνίσει" εμένα, έχουν κατασταλάξει μέσα μου και έχουν "ντυθεί" μία λογοτεχνική δομή, το καθένα διαφορετική!

 

Αυτά είναι τα βιβλία μου, λοιπόν, και μου...εύχομαι να αυγαταίνουν...εφ΄όσον θα αυγατίζουν και οι μέρες της ζωής μου, μια και νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ πολλά ακόμα με...όσους τα θέλουν!

Ευχαριστώ τους "συνοδοιπόρους" μου- αναγνώστες σ΄αυτή την σπουδαία,για μένα, διαδρομή!!!