Η ομορφια της Γης...Η δυναμη της Φυσης !!!

 

   Αφιερώνω αυτό το άλμπουμ στα χωριά εκείνα, που χάραξαν στην ψυχή μου την ομορφιά της Φυσης ! Πιστεύω ότι αυτή η  "ευγενής παρακαταθήκη" με προστάτευε πάντα ( όσο ήμουν ακόμα μια άγουρη ύπαρξη) από πολλές ασχήμιες, που προβάλλονταν γύρω μου ως  "μοντέρνος τρόπος ζωής"  μιας "προηγμένης" κοινωνίας.

 Μπορεί ν' ακούγεται κάπως περίεργη αυτή η διαπίστωση, αλλά  είναι η προσωπική μου  εμπειρία, που έγινε και η προσωπική μου γνώση. Π.χ. δεν ήταν δυνατόν να με κερδίσει ένα επιτηδευμένο περιβάλλον ή μία  "βρώμικη" κατάσταση, όταν στην ψυχή μου παρέμεναν ολοζώντανοι οι αυθεντικοί κραδασμοί  από λουλουδιασμένες αυλές,  χιονισμένες ή καταπράσινες βουνοπλαγιές, χρυσοκίτρινα στάχυα, ολάνθιστα δέντρα και ο γάργαρος ήχος από τρεχούμενα νερά ! Δεν χώραγε η οποιαδήποτε  "ασχήμια" μέσα σ' αυτήν την ομορφιά, την καταχωρημένη μέσα μου. Μου προκαλούσε δυσφορία.

  " Αυτό, τώρα, είναι αξίωμα!!!"...θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς. Δεν ξέρω. Η προσωπική μου άποψη είναι. Και καταθέτω την ευγνωμοσύνη μου και την αγάπη μου

--στο Μετόχι Διρφύος

--στη Σέττα Ευβοίας

--στα Καμμάρια Ιστιαίας και

--στον Αγιο Αθανάσιο Στενης,

 γιατί γέμισαν με φυσικό υλικό την ψυχή μου. Κι αυτό το φυσικό υλικό έγινε σθένος και αδιάκοπη αναζήτηση του Κάλλους, που δεν στηρίζεται στο σχήμα αλλά στην Ουσία, στην Αλήθεια και στο Αυθεντικό.