ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ...

       

 

 

με...
την Αξία  ή  τη Θεωρία του Ρέϊκι;

 

με ...
την Αλήθεια ή το Δόγμα του Ρέϊκι;

 

με...
την Ουσία ή το Σχήμα του Ρέϊκι;

         Χαλαρός

 

Ας δούμε πού βρισκόμαστε, ενώ το βάζουμε στη ζωή μας ως θεραπευτική μέθοδο
ή και τρόπο ζωής!

                  Καρδιά

Ημερομηνία, ώρα και χώρος : 1η ...Ιουνίου, Σάββατο και ώρα, 5 έως 7μ.μ.
Στο ΠΥΡ- ( Κέντρο Αυτοβελτίωσης και Θεραπευτικής)
Γεωργίου Ζωγράφου 80- Περιοχή Ζωγράφου.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, με μήνυμα στο Facebook- ( Μαίρη Μάκρα).

(Παράκληση: Δηλώστε την συμμετοχή σας με μήνυμα, παρακαλώ. Είναι ανάγκη να γνωρίζω τον αριθμό ατόμων εγκαίρως, γιατί είναι θέμα χώρου.
Ευχαριστώ! )

                                         

                                            

ΡΕΪΚΙ ΡΙΟΧΟ!

 

  Η ενεργειακή θεραπευτική μέθοδος, γνωστή ως Ρέικι Ριόχο, έχει ως ιδρυτή τον Δρ. Μικάο Ουσούι. Αυτό πια το γνωρίζουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το Ρέικι. Πολλοί την εμπιστεύονται και άλλοι τόσοι την απορρίπτουν, την αμφισβητούν ή αδιαφορούν για την αλήθεια της. Για όσους ενδιαφέρονται να πάρουν περισσότερες πληροφορίες, επί του θέματος, υπάρχουν πια τόσα βιβλία στην αγορά που μας "φωτίζουν" . Βέβαια το τί αντιλαμβάνεται κανείς από την κάθε διδασκαλία ή και πληροφορία, εξαρτάται από το τί είναι ικανός  να αντιληφθεί, να κατανοήσει,  και στη συνέχεια να το υπερασπιστεί ή και να το διαδώσει.

 

 Προσωπικά, προτιμώ να  διαδίδω κάτι μόνο όταν έχω δοκιμάσει την αλήθεια του και την αξία του μέσω της πρακτικής εφαρμογής. Κι αν δω ότι τα αποτελέσματα με πείθουν, πως αυτο που πιστεύω προσφέρει κάτι καλό και στον διπλανό μου, το προτείνω.

   Προτείνω, λοιπόν, να ρίξουμε μαζί μια ματιά στούς πέντε ηθικούς Κανόνες του Ρέικι, αφού θυμηθούμε ότι ο δρ. Ουσούι υποστήριζε, πως  " το υγιές σώμα συμπληρώνεται από ένα υγιές πνεύμα". Για να βοηθήσει τους μαθητές του- και τους θεραπευόμενους- να αποκτήσουν ένα στέρεο ηθικό θεμέλιο, έθεσε τις Αρχές του Ρέικι, που σε ελεύθερη απόδοση είναι οι εξής:

 -ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ!

- ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗ ΘΥΜΩΝΕΙΣ!

- ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ, ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΟΥ ,ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΟΤΕΡΟΥΣ!

-ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΙΜΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΟΥ!

-ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΕΜΒΙΟ ΟΝ

Διαβάζοντας όλα αυτά, κάποτε, άρχισα να συλλογιέμαι, αφού παρατηρούσα τόσο τον εαυτό μου, όσο και την πραγματικότητα, όπως παρουσιαζόταν γύρω μου.

Και κατέληξα ότι:

Η έλλειψη της ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ προσφέρει γαλήνη, ισορροπία στο νευρικό σύστημα, καθαρή σκέψη και πλούσια ενεργητικότητα, ώστε να είμαι σε δράση, όπως το ζητάει η καθημερινότητα.

 Το " Μόνο για σήμερα..."...μου έδινε την "ελευθερία'" να ...ανησυχήσω ...από

αύριο...κι έτσι, ανησυχώντας λιγότερο

ήμουν σε αποτελεσματική δράση...περισσότερο!

-Με τον 2ο Κανόνα, πρόσεξα, ότι η συγκράτηση του Θυμού με προστάτευε από τις παρορμητικές εκδηλώσεις απρέπειας, σύγκρουσης και δεν έλυνε κανένα πρόβλημα. Αντίθετα διόγκωνε τις αντιθέσεις και οδηγούσε σε παράλογες αντιδράσεις, που δημιουργούσαν νέα προβλήματα.

 Το " Μόνο για σήμερα..." με εκπαίδευσε, σιγά-σιγά, στο να μάθω να ψάχνω πρώτα μέσα μου, για να βρω τη ρίζα του θυμού μου και κατόπιν να συζητάω το θέμα με τον ..."αντίπαλο".

- Με τον 3ο Κανόνα, διεπίστωσα , ότι στην εποχή μας και -λυπάμαι γι αυτό- στην κοινωνία μας έχει εκλείψει ο Σεβασμός προς τους μεγαλύτερους, είτε είναι γονείς, είτε δάσκαλοι...Εχει αντικατασταθεί από μία αλαζονική συμπεριφορά των νέων προς τους μεγαλύτερους, την οποία ενισχύουν πολλοί...αλήθεια, ποιοί είναι αυτοί και τί επιδιώκουν καταργώντας τις Αρετές και τις Αξίες μιας κοινωνίας και ενός λαού; 

Με το " Μόνο για σήμερα..." κατάφερα να κάνω ένα βήμα πίσω, μπροστά σ εκείνους που προηγήθηκαν χρονικά και να σέβομαι την κούραση που κουβαλούν στους ώμους τους, για να στηρίξουν ή και να διδάξουν εμένα, τον νέο βλαστό. Εστω κι αν διαφωνώ με τις απόψεις τους, έμαθα  να σέβομαι την προσπάθειά τους και την συσσωρευμένη εμπειρία τους. Μπορεί να μην κατάφερα πολλά, αλλά τουλάχιστον κέρδισα σε αυτοσεβασμό !

- " Μόνο για σήμερα, κέρδιζε τίμια το ψωμί σου! ", λέει ο τέταρτος κανόνας . Και παρατηρώντας με, διεπίστωνα ότι, προσπαθώντας κάθε μέρα, έμαθα να είμαι εργατική και να μη βουλιάζω στη ραθυμία. Ναι "κέρδιζα τίμια το ψωμί μου"  που πάει να πει, (πέραν του αυτονόητου περί εντιμότητας) ότι αναλάμβανα κάθε μέρα τις ευθύνες μου και δεν τις φόρτωνα σε άλλους, για να βολεύομαι. Ετσι ήμουν "έντιμη'" ως προς τον εαυτό μου, ως προς τις δυνάμεις μου και ως προς τους συνοδοιπόρους της ζωής μου.

- Οσο για τον 5ο Κανόνα, είδα ότι η έλλειψη σεβασμού προς κάθε έμβιο ον, έκανε εμάς τους ανθρώπους να συμπεριφερόμαστε με κυριαρχική μανία προς τους συνανθρώπους, προς το περιβάλλον, προς τη φύση και μόνο να καταστρέφουμε.!!!!

  Ελεος! Ειπε η ψυχή μου κι ακόμα δεν ξέρω τί έχω καταφέρει να βελτιώσω εγώ. Απλώς...

     ...Μόνο για Σήμερα ...προσπαθώ για το καλύτερο. Το κάθε "καλό'" που πετυχαίνω σήμερα, μου χτίζει ένα "καλό αύριο" και αφήνει πίσω μου " ένα καλό παρελθόν¨!".

                                        Χαμόγελο

 Ας δούμε, λοιπόν, την αποτελεσματικότητα  των δοκιμασμένων Κανόνων στην Πράξη της Ζωής μας και μετά ας διαβάσουμε όσα βιβλία θέλουμε. Στη θεωρία θα έχουμε να προσθέσουμε την προσωπική μας άποψη .

                                                  

 

                                               

 

 

 

Οι Κανόνες του Ρέικι

 

  

Συνοπτικά... γενικές και ειδικές πληροφορίες για το Ρέϊκι!

                     *

- "Ρέϊκι" σημαίνει Συμπαντική Ενέργεια.
- Το Ρέϊκι, ως θεραπευτική μέθοδο, το έκανε γνωστό στην εποχή μας ο Δρ. Μικάο Ουσούι, Ιάπωνας, στις αρχές του 19ου αιώνα.
- Η Ενεργειακή θεραπεία, γενικά, ήταν γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων σε πολλές χώρες. Στην Ελλάδα εφαρμόστηκε, υποστηρίχθηκε και διαδόθηκε από τον Ασκληπιό και τα Ασκληπιεία.
*

Η Ενεργειακή Θεραπεία - και στην περίπτωσή μας, το Ρέϊκι- ενισχύει τον οργανισμό με ζωτική ενέργεια, η οποία ευεργετεί το Νευρικό Σύστημα ( χαλάρωση, ισορροπία) και το Ενδοκρινικό Σύστημα (ισορροπημένη λειτουργία αδένων). Ως αποτέλεσμα, αποκτά ο άνθρωπος έναν υγιή και εύρωστο οργανισμό, ο οποίος διαθέτει δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, διαύγεια του νού, ψυχικές ισορροπίες και, ως εκ τούτου, καλή φυσική κατάσταση.

*

Τονίζουμε ότι:

-Τό Ρέϊκι , όπως κάθε ενεργειακή θεραπεία, προκαλεί ζυμώσεις ανάμεσα σε δύο ενεργειακά πεδία της ανθρώπινης ύπαρξης, στο Συνειδητό και στο Ασυνείδητο.
- Μέσα από τις ζυμώσεις αυτές θα προκύψουν εσωτερικές αλλαγές.
- Τότε και τα όνειρα του θεραπευόμενου μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά ( και μάλιστα, ψυχοθεραπευτικά) αρκεί ο θεραπευτής να έχει την κατάλληλη γνώση και εμπειρία, ώστε να τα αποσυμβολίζει με τον σωστό τρόπο.
- Γι αυτό οι μαθητές του Ρέϊκι - και μελλοντικοί θεραπευτές- καλό θα ήταν να εκπαιδεύονται και σ΄αυτόν το τομέα, ώστε να είναι σε θέση να αποσυμβολίζουν "θεραπευτικά" τόσο τα όνειρα όσο και τις εικόνες-διαλογισμού , που προκύπτουν συχνά κατά την διάρκεια θεραπείας με Ρέϊκι.
- Ο αποσυμβολισμός ρίχνει φως σε πολλές άγνωστες πλευρές της προσωπικότητας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την αυτογνωσία και αυτοβελτίωση του κάθε ανθρώπου ( Καρλ Γκ. Γιούνγκ).

*

Οι εσωτερικές αλλαγές προκαλούν συχνά ψυχικές και σωματικές αντιδράσεις, γνωστές ως "θεραπευτικές κρίσεις". Ο θεραπευτής καλείται να τις εξηγήσει στον θεραπευόμενο και να τον βοηθήσει να τις αντιμετωπίσει με τον σωστό τρόπο, ώστε να συντελέσουν στην αυτοβελτίωσή του. Γι΄αυτό πρέπει να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένος ( ο θεραπευτής) και σε μεγάλο βαθμό "θεραπευμένος" από δικές του δυσλειτουργίες (ψυχικές και οργανικές).

*

. Η θεραπεία με Ρέϊκι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
.Ο ασθενής ενισχύεται, ώστε η φαρμακευτική αγωγή, που του χορηγεί ο γιατρός του, να φέρει γρήγορα και καλύτερα αποτελέσματα.
. ο υγιής ενισχύεται, ώστε η καλή κατάσταση της υγείας του να διατηρηθεί, αλλά και να γίνει καλύτερη.
. Ο κουρασμένος οργανισμός αναλαμβάνει δυνάμεις.
.Ο σκοτισμένος απο τις εντάσεις νους αποκτάει διαύγεια.

Και όλα αυτά εξηγούνται μέσα από Νόμους Ανώτερης Φυσικής Επιστήμης, μια και το Ρέϊκι δεν είναι "ΑΙΡΕΣΗ" αλλά ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ!

*

Επομένως, εμείς που επιλέγουμε τον δρόμο του Ρέϊκι το μόνο που καλούμαστε να κάνουμε είναι : πρώτα να εκπαιδευτούμε μακροχρόνια, με συνέπεια και αφοσίωση στην Θεραπευτική αυτή Μέθοδο ( όπως όρισε ο Δρ. Μικάο Ουσούι) και μετά να ονομάσουμε τον εαυτό μας ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ! Αναλαμβάνοντας να ενισχύσουμε ανθρώπινους οργανισμούς, η ευθύνη μας είναι μεγάλη.

 

             

 


*****....****

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΩΣ ΡΕΪΚΙ-ΜΑΣΤΕΡ!

Ως θεραπεύτρια και Μάστερ του Ρέϊκι, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω σε βάθος τον δρόμο που υπηρετώ και υποστηρίζω. Οι εσωτερικές ζυμώσεις και αλλαγές σε προσωπικό επίπεδο, μαζί με τις εσωτερικές ζυμώσεις και αλλαγές των ατόμων που με εμπιστεύθηκαν ως θεραπεύτριά , μου άνοιξαν ένα πλούσιο πεδίο μελέτης και έρευνας.
Καρπός αυτής της μακροχρόνιας έρευνας είναι η Προσωπική μου Μέθοδος Αυτογνωσίας, με την οποία προσφέρω στους μαθητές μου αυτά που με βοήθησαν να βελτιώσω την προσωπικότητά μου και ολόκληρη τη ζωή μου. Κι αυτά είναι: Η Δύναμη των Αρχετύπων και των Λέξεων!
Στη συνέχεια την διδάσκω στους θεραπευτές μου, ώστε να έχουν ένα ακόμα βοήθημα στο δρόμο της θεραπευτικής τους πορείας.

Ως άτομο της μελέτης και της έρευνας, στα πεδία της εσωτερικής θεραπείας, αναφέρομαι συχνά σε επιστήμονες, ερευνητές, παιδαγωγούς, διδασκάλους ( Κ.Γκ. Γιούνγκ, Αντλερ, Πάουλ Ντιέλ, Εντουαρντ Μπάχ, κ.α. ) όχι γιατί είμαι ψυχολόγος, φιλόσοφος ή παιδαγωγός. Απλούστατα, τα γραπτά τους και οι διδασκαλίες τους αποτελούν για μένα πηγές πολύτιμων γνώσεων και αναφέρομαι σ΄αυτές όπως κάθε άνθρωπος που τις έχει μελετήσει.

Το γεγονός ότι ένας θεραπευτής του Ρέϊκι μπορεί να έχει και πανεπιστημιακό δίπλωμα είναι σημαντικό για την προσωπική του ιστορία. Δεν αποτελεί όμως εγγύηση και πισοποιητικό για την ικανότητά του ως θεραπευτή.
Ο καλός επιστήμονας δεν είναι απαραιτήτως και καλός θεραπευτής.
Και καλός θεραπευτής δεν γίνεται μόνο ο επιστήμονας.

Επιστήμη και Θεραπευτική είναι δύο διαφορετικοί δρόμοι και μόνο μέσω της έρευνας μπορούν να εξηγηθούν οι διαφορές τους, αλλά και οι δυνατότητες συνεργασίας τους.

 

 

 

 

   Ως γνωστό, σε όσους έχουν ασχοληθεί συστηματικά με θεραπείες Ρέικι, ο θεραπευόμενος (όπως και ο θεραπευτής) βλέπει συχνά εικόνες κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Μπορεί να είναι μόνο χρώματα ή και εικόνες δράσης, σκηνές "ζωής" μιας άλλης πραγματικότητας ή και άλλης εποχής, όπως συμβαίνει στα όνειρα.

  Ολη αυτή η κατάσταση έχει μια λογική εξήγηση: Με το Ρέικι χαλαρώνει το Νευρικό Σύστημα και ο άνθρωπος ηρεμεί. Η ένταση και η κάθε ανησυχία του νου παραμερίζουν και αφήνουν χώρο στο να έχει το άτομο μια δυνατή επαφή με το ασυνείδητό του. Αυτό, ως φαινόμενο, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να μας δώσει πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τον άγνωστο εαυτό μας, μια και στο Ασυνείδητο είναι καταχωρημένες οι άγνωστες δυνάμεις μας.

  Με άλλα λόγια, μέσω συστηματικής θεραπείας με Ρέικι, θα μπορούσαμε να κάνουμε μια δυνατή και καρποφόρα πορεία Αυτογνωσίας. Για να γίνει αυτό θα ήταν καλό να διδαχθούμε, από έμπειρο δάσκαλο, πώς να αποσυμβολίζουμε αυτές τις εικόνες ή "παραστάσεις", που συχνά είναι παράξενες και μοιάζουν με όνειρα μικρής διάρκειας. Αν παραμείνουμε μόνο στην εικόνα (χωρίς αποσυμβολισμό) θα παραμυθιάζουμε τον εαυτό μας "καμαρώνοντας" για κάτι ωραίο που "είδαμε" ή ανησυχώντας άδικα για κάτι άσχημο ή ενοχλητικό, κατά την άποψή μας. Π.χ το να "ονειρευτώ" (γιατί σαν "ονειρο" μοιάζει) ότι βρισκόμουν κάπου εξωτικά και λειτουργούσα ως ιέρεια, δεν καλυτερεύει την πραγματικότητα της ζωής μου σήμερα. Αν όμως αποσυμβολίσω την είκόνα, με τον δοκιμασμένο τρόπο, σίγουρα κάτι έχω να μάθω για κάτι άγνωστες δυνάμεις που διαθέτω και δεν χρησιμοποιώ.

  Επειδή σέβομαι το Ρέικι, ως θεραπευτική μέθοδο, και έχω διαπιστώσει την αποτελεσματικότητά του, θέλω να προσθέσω κι εγώ ένα "λιθαράκι" στην μεθοδολογία του, μέσα από την προσωπική μου πορεία. Χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι αυτά που λέω ή γράφω είναι και οι μοναδικές σωστές διδασκαλίες, επι του θέματος. Υπάρχουν θεραπευτές και δάσκαλοι που έχουν καταθέσει σπουδαία κεφάλαια εμπειρίας και διδασκαλίας. Ας μου επιτραπεί, ως "μικρή" μαθήτρια ,να καταθέσω την εμπειρία μου, τόσο για το Ρέικι όσο και για το δρόμο αυτοβελτίωσης, που ανοίγει στον κάθε υπεύθυνο μαθητή - και θεραπευόμενο- αυτής της Γης.

 

                               

 

                                       Καρδιά

ΟΙ "ΕΙΚΟΝΕΣ" ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ

 

 

 

 

( Θα συμπεριληφθούν αποσπάσματα από τις προσωπικές μου σημειώσεις, στις οποίες έδωσα τον τίτλο  " Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ- του Ρέικι " και εύχομαι να γίνουν χρήσιμες πληροφορίες για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στη μελέτη του αποσυμβολισμού των εικόνων του Ρέικι  )

 

                    

                                              

 

 

                                       

Καρδιά

Οταν έφθασε η ώρα για να ξεκινήσω τη νέα μου πορεία, ως ΡΕΙΚΙ ΜΑΣΤΕΡ, έσκυψα το κεφάλι και με μεγάλη συγκίνηση είπα μια σύντομη προσευχή :

                       " Ευλόγησε, Κύριε, αυτό που ξεκινάω !                    ---Φιλί                                                               

  - Μετά ανέβηκα στο μικρό δωμάτιο της ταράτσας, όπου με περίμενε η Τζέννη. Ηταν η δασκάλα μου στο Ρέικι και με αναλάμβανε πάλι, για να μου διδάξει τον Γ΄Βαθμό , το βαθμό του Δασκάλου.

   Φιλί

  Μπήκα στο δωμάτιο. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη από το άρωμα της λεβάντας που έκαιγε στο καμινέτο με τα αιθέρια έλαια. Από μακριά ακούγονταν τα πουλιά, που κούρνιαζαν στα δέντρα.

 Ξάπλωσα στο κρεβάτι του Ρέικι- ήταν στη μέση του δωματίου- και έκλεισα τα μάτια για να δεχτώ την προσωπική μου θεραπεία, όπως ήταν στο πρόγραμμα.΄Μετά από λίγο άρχισα να βυθίζομαι σε μια κατάσταση "ζεστής προστασίας", θα έλεγα. Ηταν λες και η Τζέννη να είχε γίνει ένα απαλό σύννεφο, που απλωνόταν γύρω μου και παντού με κυματισμούς. Αφηνόμουν να βουλιάζω όλο και πιο βαθιά σ΄αυτά τα κύματα και μ΄ενοχλούσε ο φλύαρος νους  καθώς προσπαθούσε να με παρασύρει σε σκέψεις, παρατηρήσεις και κουραστικές επισημάνσεις.

   Σοκαρισμένος

 Ξαφνικά ένιωσα το φως του δωματίου να γίνεται πολύ έντονο γύρω μου, λες και κάποιος να άνοιξε το παράθυρο. Θυμήθηκα όμως, ότι το παράθυρο ήταν ανοιχτό από την πρώτη στιγμή που μπήκα μέσα στο δωμάτιο. Δίχως επιπλέον σκέψεις αφέθηκα πάλι στα θερμά κύματα της ενέργειας, που με τύλιγαν. Κι όπως χαλάρωνα κι όλο χαλάρωνα άκουσα έναν παράξενο και ανεξήγητο (για τις συνθήκες του δωματίου) ήχο. Κάτι σαν κρυστάλλινο κουδουνάκι ηχούσε δίπλα μου και γέμιζε την καρδιά μου με νοσταλγία γιατί έμοιαζε σαν κάλεσμα από άλλους τόπους και χώρους ιερής διδασκαλίας. Ναι, την αναγνώριζε η ψυχή μου ως κάτι πολύ γνωστο και οικείο, μα το μυαλό μου δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτε συγκεκριμένο, ώστε να έχω μία εξήγηση γι΄ αυτή την παράξενη "μνήμη". Επικεντρώθηκα, λοιπόν, στο γλυκό μούδιασμα ...κι αυτό όλο και περισσότερο απλωνόταν στο κορμί μου και με ανακούφιζε.

 Μετά από λίγο άρχισα να νιώθω την ενέργεια, σαν  "ζωντανή" ροή, να διαπερνάει τα μέλη μου. Τα πέλματά μου έκαιγαν και η καρδιά μου γέμισε από ευγνωμοσύνη. Ηθελα να ευχαριστήσω την Τζέννη, που με "αγκάλιαζε" με την  απαλή παρουσία της .

 Η φωνή της με επανέφερε στο δωματιάκι της ταράτσας.

- Η ενέργεια που διακρίνω αυτή τη στιγμή μέσα σου διαθέτει τη δύναμη του Ινδιάνου.  Δεν πτοείται ούτε  λυγίζει μπροστά στις δυσκολίες. Είναι η δύναμη της φύσης...της ίδιας της ζωής!

 Κι αλήθεια, την ώρα εκείνη, ένιωθα σαν το κομμάτι της οργωμένης γης, όταν αχνίζει κάτω από τον ήλιο. Ολόθερμη δύναμη διαπερνούσε τα σπλάχνα μου και ήξερα ότι είναι δική μου, γιατί ανάβλυζε από μέσα μου, από ολόκληρη την ύπαρξή μου.

 Και τότε...θυμήθηκα...ήταν η ίδια δύναμη που με στήριζε στις τόσες δυσκολίες της ζωής μου, για χρόνια ολόκληρα ! Μόνο που τώρα την αναγνώριζα !

 Ναι, η δύναμη αυτή ήταν δική μου!                      

 Καρδιά( συνεχίζεται...)

...Ρέικι....Εικόνες...Αποσυμβολισμοί....

   

      

- Αυτογνωσία μέσω θεραπείας με Ρέϊκι!-
( Από τις προσωπικές μου εμπειρίες)
*

Με μεγάλη περιέργεια, όπως ο εξερευνητής μιας νέας περιοχής, πήγα πάλι στην προγραμματισμένη μου θεραπεία με την δασκάλα μου. Ποιό άγνωστο κομμάτι του εαυτού μου θα συναντούσα σήμερα; Δίχως χρονοτριβή, μπήκαμε κατευθείαν στην διαδικασία του Ρέϊκι. Κι ενώ τα ενεργειακά κύματα μούδιαζαν το κορμί μου, προσπάθησα να καταλάβω, τί είναι αυτή η κατάσταση που ζούσα εκείνη την ώρα. Ηταν σαν κάποια δύναμη να μη με άφηνε να σκεφτώ, ούτε να επιθυμώ, ούτε να προχωρώ, ούτε να νιώθω. Μ΄έσπρωχνε σ΄ένα "τίποτα". Οσο προσπαθούσα ν΄αντιδράσω σ΄αυτό το "τίποτα", που με έκλεινε μέσα του λες και ήταν μια αόρατη παγίδα, ένιωθα να σκάω και να πνίγομαι.
Αμέσως άλλαξα τακτική κι έκανα αυτό που είχα μάθει πια. Αφέθηκα σ΄αυτή τη δύναμη, δίχως καμία αντίσταση. Βυθίστηκα σ΄αυτό που με πίεζε και χαλάρωσα, χαλάρωσα πολύ. Τόσο που το περιβάλλον με τις νέες ενέργειες, μου φάνηκε γνώριμο. Ηταν η ΑΚΙΝΗΣΙΑ! Μια ενεργειακή συνθήκη, που όταν επικρατεί όλα ακινητοποιούνται. Αυτό συμβαίνει όταν κλείνει ο κύκλος κάποιας κατάστασης και ανήκει πια στο παρελθόν. Πριν ανοίξει νέος κύκλος ζωής, με νέες συνθήκες, νέα γεγονότα και νέες σχέσεις, μεσολαβεί το κενό. Επικρατεί ΑΚΙΝΗΣΙΑ! "Μην προσπαθείς τίποτε, γιατί θα κουραστείς άδικα. Αφησε τα πράγματα να γίνονται μόνα τους κι εσύ αναπαύσου". Αυτό είναι το μήνυμα, που πήρα σήμερα. Και τώρα αναρωτιέμαι, τί να κάνω για να είμαι σε αρμονία με την "ακινησία", που με τραβάει στα λημέρια της; Μήπως πρέπει να σταματήσω τη δουλειά μου; Νιώθω πολύ κουρασμένη και χρειάζομαι επειγόντως διακοπές. Τό όμορφα θα ήταν να απομονωθώ σε μια ερημική ακρογιαλιά, το κύμα να χτυπάει τα βράχια κι εγώ να τ΄αφουγκράζομαι! Τίποτε άλλο.
Κάτι όμως δεν μου πάει καλά, σαν να δίνω λάθος εξήγηση. Μήπως "ακινησία' είναι το ν΄αφήνω τα πράγματα να γίνονται; Εγώ να συμμετέχω κάνοντας μόνο αυτό που πέφτει στο μερίδιο της συμμετοχής μου, χωρίς περισσότερη προσπάθεια; Μάλλον αυτό θα είναι, μια και διακρίνω τα λάθη του παρελθόντος. Συναισθηματικά, νοητικά και πρακτικά, αναλάμβανα περισσότερα απ΄όσα ανήκαν στο δικό μου μερίδιο ευθύνης. Φορτωνόμουν και τις ευθύνες των άλλων. Δύσκολος δρόμος και με κούρασε πολύ. Το άλλαξα σαν συμπεριφορά, τώρα όμως το γνωρίζω πώς είναι και σαν ενέργεια. Το διακρίνω ξεκάθαρα, σαν τοπίο εσωτερικό, που το διασχίζω, άρα μπορώ να το περιγράψω, μια και το ζω.
" Ακινησία, λοιπόν, είναι η χωρίς αγωνία συμμετοχή σε όλα όσα γίνονται. Και "χωρίς αγωνία" σημαίνει χωρίς προσδοκία για το αποτέλεσμα, χωρίς αδημονία. Απλώς κάνω αυτό που είναι να κάνω. Ζητώ αυτό που χρειάζομαι, μαζί με τη βοήθεια που έχω ανάγκη και αφήνομαι στη διαδικασία, δίχως να αγωνιώ για την έκβαση".
Και τώρα σκέπτομαι, ότι τα πράγματα αυτά είναι πολύ δύσκολα για τις συνηθισμένες δυνάμεις μου. Θα προσπαθήσω να τα κάνω τρόπο ζωής. Προς το παρόν όμως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να φάω ένα από τα αγαπημένα μου σάντουιτς, να αγοράσω πολυβιταμίνες, για να τονωθώ και να μη σκέπτομαι.
Ζήτω η ΑΚΙΝΗΣΙΑ! Μάλλον θα μου αρέσει πολύ!

 

                                

Η " ΑΚΙΝΗΣΙΑ"...

 ( Οι εικόνες του Ρέικι και ο αποσυμβολισμός τους. Από τις προσωπικές μου σημειώσεις)

                                       Καρδιά

 

 Οι θεραπείες μου συνεχίζονταν και σε ό,τι βίωνα ο νους επέμενε και ζητούσε εξηγήσεις. Δεν βιάστηκα να ικανοποιήσω την ανάγκη του. Ηξερα πια ότι αυτό που ζούσα,  με τη βοήθεια του Ρέικι, ήταν οι δικές μου ιδιότητες. Δικές μου δυνάμεις. Δικά μου κομμάτια ψυχής. Λίγο γνωστά ή εντελώς άγνωστα σ΄εμένα, θα τα έβλεπα να παίρνουν τη θέση τους στην προσωπικότητά μου και να γίνονται ο νέος τρόπος της ζωής μου. Αρκεί να παρατηρούσα τον εαυτό μου προσεχτικά.

  Ετσι, την εβδομάδα που ακολούθησε, γνώρισα τη νωχέλεια της Ανατολής να παίρνει θέση στην καθημερινότητά μου. Είδα πώς είναι να βουλιάζεις μέσα στο νανούρισμα της ώρας που περνά δίχως αγωνία για τον χρόνο και για το αύριο. Ανοιχτές οι αισθήσεις μου, απολαμβάνουν πια την θαλπωρή της κάθε στιγμής, μια και αφήνομαι στην μέριμνα του Θεού.

  Ναί, μου χαρίζεται, γιατί..."το αξίζεις", μου είπε η Τζέννη.

"Οπως ο εργάτης του καθημερινού μόχθου αξίζει την ξεκούραση του απόβραδου, κάτω από την ανθισμένη κερασιά ; "...

Μπορεί να είναι κι έτσι, μια και στο δρόμο της ζωής στερήθηκα πολλά από αυτά που οι άνθρωποι ονομάζουν "ευκολιες". Μόχθησα για να μάθω τους κανόνες της ζωής, μια και δεν θα μου περνούσε ποτέ από το μυαλό να λιποτακτήσω από το πεδίο του αγώνα της, που είναι η πραγματικότητα. Ούτε με φαντασιώσεις, ούτε με ναρκωτικές ουσίες, ούτε με κάποιον εύκολο τρόπο, που θα με βύθιζε σε ψευδαισθήσεις. Ηθελα να ξέρω καλά τί ζω, τί αντιμετωπίζω, τί παλεύω. Ετσι έσκυψα το κεφάλι και περνώντας μέσα από τις δυσκολίες έκανα ευσυνείδητα την κάθε δουλειά, που επεσε στο μερίδιό μου, ως "εργάτης της Γης".

 

  Υπήρχε όμως και κάτι που ήταν πάνω από τη σχέση μου με την υλική πραγματικότητα. Εμοιαζε με αόρατη ή απόκρυφη πορεία, μια και δεν μιλούσα πολύ γι΄ αυτή. Απλώς έκανε πολλούς ν΄απορούν για τις απουσίες μου από διάφορα τυπικά προγράμματα, όπως τα 
"πρέπει" κοινωνικών υποχρεώσεων, που τα παραμέρισα πολλές φορές. Την "αόρατη" πορεία μου όμως δεν την πρόδωσα ποτέ. Κι αυτή η αφοσίωση στο δρόμο της ψυχής μου ανταμοίβεται τώρα. Βρίσκω μέσα μου όλα όσα οι άνθρωποι ψάχνουν απεγνωσμένα να βρούν έξω από αυτούς. Σε άλλους ανθρώπους, σε σχέσεις, σε συνθήκες ζωής. 

  Γι αυτό αναφέρθηκα στη νωχέλεια, στη γλύκα του κορμιού και στην ηρεμία της σκέψης, όπως τα νιώθω και τα ζω αυτή την εβδομάδα. Οχι γιατί οι συνθήκες γύρω μου είναι ονειρικές. Αντίθετα, επικρατεί θόρυβος, ζέστη αφόρητη, οικονομική δυσχέρεια, κούραση και υποχρεώσεις. Πρέπει να εργάζομαι, ενώ χρειάζομαι ανάπαυση. Κι όμως η ψυχή μου, που την αναγνωρίζω κομμάτι-κομμάτι, μέσα από την πορεία που περιγράφω, μου χαρίζει την ομορφιά που έχουν τα παλάτια της Ανατολής. Κι απολαμβάνω, ό,τι κι αν γίνεται γύρω μου, με την αίσθηση γαλήνης, που έχει το μωρό στην κούνια του.

" Θα ψάξω να βρω ένα μαγαζί που να πουλάει χάντρες!"

  Αυτό είναι η μοναδική έγνοια μου από την ώρα που η ενέργεια της νωχέλειας κατέκλυσε το κορμί μου. Κάνω ό,τι είναι να κάνω με ευσυνειδησία και συνέπεια. Η διάθεσή μου είναι η πιό ανάλαφρη και χαρούμενη που είχα ποτέ. Νιώθω ότι όλα είναι σε τάξη. Δεν ανησυχώ για τίποτε μια και πιστεύω  , ότι όλα γίνονται όπως πρέπει να γίνουν και στην ώρα τους. Επομένως, το μόνο που με απασχολεί στο "τώρα" μου, είναι οι πολύχρωμες χάντρες μου, που θέλω να έχω, γιατί αυτό με γεμίζει με χαρά!

                                     

"Ειναι δικά μου στοιχεία αυτά; "


------.------

" Στα χωρικά μου ύδατα "

Πέρασε η εβδομάδα και γεμάτη από περιέργεια πήγα πάλι στο δωματιάκι της ταράτσας. Ξάπλωσα στο κρεβάτι του Ρέικι, έκλεισα τα μάτια και χόρτασα από την παλίρροια των νέων κυμάτων που διαπερνούσαν το κορμί μου. Στην αρχή κολυμπούσα μέσα στην απόλαυση, μα το ενεργειακό "κλίμα" άλλαζε σταθερά. Δεν αναγνώριζα τίποτε. Απλώς υπήρχα σε μία κατάσταση συναγερμού, γιατί ένιωθα ότι πλησιάζω κάπου. Αφηνόμουν στην ενέργεια όλο και πιο πολύ, όταν όλο μου το κορμί συντονίστηκε με κάτι γνώριμο. Με υποδεχόταν, με τραβούσε στα λημέρια του, με θέρμαινε κι έκανε την ψυχή μου να θέλει να ξεφωνίσει από χαρά. Αργά μα σταθερά ξεκαθάρισε. Ηταν η αίσθηση ότι βρισκόμουν σ΄ένα παλάτι.
Και η αίσθηση έγινε εικόνα, σαν όνειρο...

                Σοκαρισμένος
"...Βρίσκομαι σε μία φωτεινή αίθουσα παλατιού. Η σιωπή με κατευνάζει. Η ηρεμία με διαποτίζει. Η ομορφιά του περιβάλλοντος με ηρεμεί. Και το φως...άπλετο φως, να μπαίνει από τα μεγάλα παράθυρα και να φωτίζει τους τοιχους, τα πανάκριβα χαλιά, τους βελούδινους καναπέδες...Και μαζί με όλα αυτά, η νωχέλεια να κατακάθεται πάνω μου και να με βυθίζει στην πολυτελή μου γαλήνη.
Ο άλλος κόσμος, αυτός που αγωνιά για τις ανάγκες της καθημερινότητας και φορτώνεται τα βάρη της βιοπάλης, ήταν πολύ μακριά. Εξω από το παλάτι. Μακριά από εμένα που βούλιαζα στην ευτυχία μου. Η αίσθηση του λευκού μου δέρματος, τόσο νωπή στις μνήμες της ψυχής μου ! Και η αίσθηση μαργαριταριών πάνω στη σάρκα μου, μεθυστική! Η βεβαιότητα ότι ήμουν η λατρεμένη κάποιου δυνατού άνδρα, μέσα σ΄αυτό το παλάτι, έμοιαζε σαν συμβόλαιο στην καρδιά μου. Και η επίγνωση ότι αυτή είναι η θέση μου, που βέβαια με διαφοροποιεί κοινωνικά, από τους "έξω" ανθρώπους, αλλά όχι για να υπερέχω, έμοιαζε σαν πυξίδα μιας σταθερής πορείας...."

                  

                                                  
Αυτό ήταν το σύντομο όραμα. Κι ενώ στην αρχή δέχτηκα τις εικόνες σαν μαγευτικό παραμύθι, που με νανούριζε, τις παραμέρισα για να συγκεντρώσω την ουσία τους. Ειχα μάθει πια ότι πίσω από την κάθε εικόνα που βλέπεις με τη δύναμη του Ρέικι, υπάρχει κάτι σαν απόσταγμα και ουσία. Μόλις το ανακάλυπτα ένιωθα μεγάλη ικανοποίηση, γιατί πάντα μου έδινε μια χρήσιμη πληροφορία για μένα, για τις δυνάμεις μου και για τις άγνωστες ποιότητες της ψυχής μου.

                                            Χαμόγελο
Τό μήνυμα που πήρα αυτή τη φορά, αποσυμβολίζοντας τις εικόνες, ήταν πως πάντα αναζητούσα συνθήκες "παλατιανής πολυτέλειας". Κι αυτό σημαίνει για μένα: ευγένεια, καθαρότητα, τάξη, ειρηνική συμπεριφορά, ομορφιά πίσω από τα σχήματα και τόσα άλλα όμορφα πράγματα μιας ανώτερης αισθητικής και ηθικής τάξης. Μπορεί να τα αναζητούσα σε χώρους, σε συμπεριφορές, σε τρόπο ζωής, σε ποιότητα σκέψης ή και σε ανθρώπους, που ακτινοβολούσαν αυτή την ενέργεια. Και τότε ένιωθα καλά, όπως νιώθεις όταν κολυμπάς μέσα στα "χωρικά σου ύδατα".
Και τώρα ανακαλύπτω, ότι όλα αυτά που αναζητούσα γύρω μου, υπάρχουν μέσα μου και συνθέτουν έναν ολόκληρο κόσμο, που ζητάει να εκδηλωθεί, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.


" Είναι σαν να μεταφέρομαι στην αντίπερα όχθη. Από εδώ, η αγωνία, ο φόβος, η ανασφάλεια, ο ανταγωνισμός, και τόσα άλλα "αιχμηρά" μεγέθη, που ανήκουν στην " ΕΠΙΒΙΩΣΗ" και στην αντίπερα όχθη, η ομορφιά, η αρμονία, η δημιουργικότητα, η ειρηνική συνύπαρξη, και...πόσα άλλα...με σταθερή βάση την ΠΙΣΤΗ, ότι δεν υπάρχει μόνο η ύλη και δεν είμαστε μόνο ύλη! Ολα αυτά ανήκουν στην "ποιότητα" της ψυχής. Ολα αυτά είναι η "παλατιανή μου πολυτέλεια"! Η προσωπική μου χλιδή! Το προσωπικό μου βασίλειο και το δικό μου παλάτι", λέω στην Τζέννη με ενθουσιασμό, λες και βρήκα τον πολύτιμο θησαυρό που μου ανήκει.
Σταμάτησα να μιλώ και να σκέπτομαι. Βυθίστηκα πάλι μέσα στο ενεργειακό πεδίο, που γέμιζε με την πυκνότητά του το δωμάτιο. Τί ξεκούραση!", πέρασε ανάλαφρη η σκέψη από το μυαλό μου. Κι αμέσως σχηματίστηκε μέσα μου μία φράση, λες και κάποιος μου την υπαγόρευε..." Επιστροφή στο παλάτι, για να παραχθεί το έργο!". Ανατινάχθηκα ξαφνιασμένη. "Επιστροφή στο παλάτι! Σε ποιό παλάτι;", αναρωτήθηκα. Και ο ίδιος ο εαυτός μου απάντησε καθαρά: " Στο παλάτι της ψυχής σου. Στον ανώτερο εαυτό σου. Εκεί όπου υπάρχουν οι πολύτιμες δυνάμεις του εαυτού σου και περιμένουν να γίνουν τρόπος ζωής, της δικής σου ζωής, που χωρίς αυτές παραμένει περιορισμένη και άχρωμη".
Ανακάθησα στο κρεβάτι του Ρέικι. Η Τζέννη είχε καθίσει στο πάτωμα και με περίμενε.
" Τί έγινε σήμερα;", τη ρώτησα.
"Δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις", μου απάντησε..."ξέρω μόνο πως αυτό που βιώνεις εσύ σήμερα μπορούν να το βιώσουν όλοι οι άνθρωποι, ο καθένας στην ώρα του- και αν το θελήσει ο ίδιος- και ονομάζεται:

" εσωτερική εξέλιξη " .

                                                       
                        (Από τις προσωπικές μου σημειώσεις και με σκοπό: να λάβουμε την πληροφορία σχετικά με τον αποσυμβολισμό των εικόνων κατά τη θεραπεία με Ρέικι )...

"Παλατιανή πολυτέλεια!!! "

 

 


Η Νομαδική μου Ψυχή!

             Καρδιά

"Σήμερα,προσπάθησε ν΄αφεθείς ολοκληρωτικά
σ΄αυτό που θα νιώθεις. Μην αποφεύγεις τίποτε,
κάνοντας διάφορες σκέψεις!  "

Η φωνή της δασκάλας μου με νανούρισε κι εγώ
αφέθηκα μαλακά στο πρώτο συναίσθημα. Ηταν η
θαλπωρή της ζεστής κουβέρτας, που με σκέπαζε.
Τυλίχτηκα στις μάλλινες διπλώσεις της κι
έκλεισα τα μάτια. Ο ήλιος, που έμπαινε από το
κλειστό τζάμι του παραθύρου, μου ζέσταινε το
πρόσωπο.

Σιγά-σιγά άρχισα να νιώθω τα γνωστά ρεύματα
της ενέργειας να διαπερνούν κατά μήκος το
κορμί μου...και, σιγά-σιγά, όλα άλλαξαν! Αυτό
που επικράτησε ήταν...η κρύα ατμόσφαιρα, πίεση
στο στήθος και το κενό μιας πορείας στο
άγνωστο! Και ξαφνικά, κι από μακριά,
"ακούστηκαν" μελωδίες, ανακατεμένες με ήχους
απόμακρης παρουσίας ανθρώπων. Χτύποι,
κροταλίσματα βράχων, φωνές και...με όλα μου
τα κύτταρα, βρέθηκα...στο Θιβέτ! Σαν σε όνειρο
και σαν πραγματικότητα! Δεν μπορώ να πω ότι
γνώριζα την περιοχή. Ποτέ, ούτε στα πιο
τολμηρά μου ονειροπολήματα, δεν πίστεψα ότι
κάτι μου είναι γνώριμο από εκείνη την μακρινή
περιοχή του πλανήτη. Κι όμως, η ψυχή μου
"ξύπνησε" από την διαπεραστική δύναμη του
Ρέικι και όλη μου η ύπαρξη δονήθηκε από την
ενέργεια εκείνου του τόπου.

                     

               

Πράγματι, κρυστάλλινη διαύγεια διαπέρασε τα
κόκκαλά μου, που τρεμούλιασαν ηδονικά. Λες
και περίμεναν αυτή την άγνωστη δύναμη για να
ζωντανέψουν. Αυτή την παγωμένη ατμόσφαιρα του
άγριου βουνού, με τα πολλά φαράγγια και τα
απόκρημνα περάσματα. Εκεί που τρεμουλιάζει η
καρδιά, σφίγγεται το κορμί, για ν΄αντέξει τον
φόβο κι ανοίγει διάπλατα η ψυχή για να
συλλάβει το απαύγασμα της ουσίας...μιας
ουσίας, που βρίσκεται σ΄αυτή την αλήθεια:

       

" Εγώ, ο νομάς, δεν έχωσπίτι σταθερό, που να
με περιμένει κάθε βράδυ, για χρόνια
ολόκληρα. Δεν έχω πόλη, ούτε χωριό, που να μου
δίνει την ασφάλεια, ότι ανήκω κάπου. Κάθε
άνοιξη και κάθε χειμώνα, θα βρίσκομαι αλλού.
Κι αφού τίποτε σταθερό δεν έχω, για να
στεριώνει το κορμί μου, μαζεύει η ψυχή μου
την ουσία της καταγωγής μου, που έχει
κατασταλάξει στα τελετουργικά της νομαδικής
φυλής μου:
- Στη θαλπωρή της φωτιάς, που μας
συγκεντρώνει γύρω της κάθε βράδυ!


- Στις πολύχρωμες φορεσιές, που φορούν οι
άνθρωποι της φυλής μου και είναι "οι δικές
μας φορεσιές!"


- Στον ήχο της κάθε λέξης, που έχει η Γλώσσα
μας!


- Κι ακόμα, σ΄αυτό που είμαστε εμείς, όλοι
μαζί: Ενα κοπάδι από ανθρώπους, ζώα, σκηνές,
ήθη και έθιμα, που ταξιδεύουμε διαρκώς,
αλλάζοντας βοσκοτόπια. Μαζί μ΄αυτά είναι
δεμένα και τα στοιχεία της φύσης, που
κατακάθονται πάνω στο δέρμα μου, για να μου
λένε πότε είναι άνοιξη και πότε χειμώνας.

Μαζί μ΄αυτά είναι και το άγριο βουνό με τις
καταπράσινες ή χιονισμένες πλαγιές του και το
βουητό του χειμάρρου, που περνάει κάτω από τα
πόδια μου αυτή τη στιγμή και διαπερνάει, με
την ενέργειά του, ολόκληρο το κορμί
μου!...Και όλ΄αυτά, πάντα, κάτω από το Χέρι
του Θεού! "....

                                 

Τινάχτηκα τρομαγμένη. Είχα βρεθεί, ακόμα μία
φορά, πολύ μακριά, ταξιδεύοντας μέσα στον
χρόνο.

- Εχεις νομαδική ψυχή! μου ψιθύρισε η δασκάλα
μου.

Και...αποσυμβολίζοντας τις εικόνες του
Ρέικι, αναγνώρισα μία αλήθεια για μένα: Ναι,
ποτέ δεν αναζήτησα την "ασφάλεια" μέσα σε
σταθερά σχήματα ζωής, όπως...σπίτια,
υπάρχοντα, τόπο διαμονής, ταυτότητα μέσα από συγκεκριμένο
επάγγελμα, αμετακίνητες σχέσεις...

Ζούσα και ένιωθα ασφαλής πάντα με τις
"σταθερές μου αξίες"...(της νομαδικής μου
ψυχής;)...

         

         

- Τί έμαθες για σένα σήμερα, Μαίρη; άκουσα να
με ρωτάει η δασκάλα μου.

Και απάντησα:


.Το γιατί δεν αναζητάω την ασφάλεια σε
"σχήματα "
.Το γιατί είναι σημαντικό κεφάλαιο, για
μένα, η ΓΛΩΣΣΑ της φυλής μου!
.Το γιατί αγαπώ την Παράδοση και τα Ιδανικά
της φυλής μου!
.Το γιατί είναι αξία για μένα το "ΟΛΟΙ
ΜΑΖΙ".
.Το γιατί δεν φοβάμαι τις αλλαγές της ζωής!

Γιατί, όλα αυτά, είναι στοιχεία δικά μου και
ζώντας μ΄αυτά, ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, με ολόκληρη την
ουσία μου και την προσωπικότητά μου!

 

        

===...===

" Αποσυμβολίζοντας τις εικόνες, κατά την θεραπεία με Ρέικι!


" Σε όλες τις γυναίκες της Γης"

                      Ραγισμένη καρδιά

" Η θλίψη είναι δική μου! ". Αυτό θα μπορούσε να είναι μιά τεράστια επιγραφή κι από κάτω θα στέκονταν αδελφωμένες όλες οι γυναίκες της Γης.
Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτε άλλο, καθώς παρατηρώ τους ανθρώπους γύρω μου, επιστρέφοντας από την καθιερωμένη θεραπεία μου με το Ρέϊκι. Φαίνεται ότι, με αυτές τις θεραπείες, έχω αποκτήσει κάποιες άλλιώτικες "κεραίες", που "βλέπουν" τα βάθη της κάθε ψυχής. Κι αυτό που διακρίνω τώρα, αλλά και κάθε μέρα, είναι ο ίδιος πόνος στο κάθε γυναικείο βλέμμα.

Δεν έχει σημασία τί λείπει στην γυναίκα. Η κάθε μία θα έλεγε κάτι διαφορετικό. Και όλες μαζί, αν έβλεπαν καθαρά μέσα τους, θα ομολογούσαν, ότι τους λείπει ο εαυτός τους. Εκείνος που κρύβεται κάτω από το "καθώς πρέπει" των παλαιοτέρων γενεών, κάτω από τις "ελευθερίες" των νεοτέρων, κάτω από τις υποχρεώσεις των καταπιεσμένων και κάτω από τις ανέσεις των προνομιούχων. Εκεί, στα βάθη της γυναικείας ψυχής, λιμνάζει η θλίψη. Βαριά, βουβή...και παίρνει χίλια χρώματα για να ξεγελάσει την κτήτορα. Γιατί...αν έπαιρνε το πραγματικό της πρόσωπο, θα γινόταν μιά λαίλαπα, που θα κατάκαιγε το φτιασιδωμένο πρόσωπο της γυναίκας σε κάθε εποχή. Θα γινόταν φωτιά, για να κάνει στάχτη τα σχήματα που της έδιναν και την υποχρέωναν να τα δεχτεί, με σκοπό να αρέσει.

Να αρέσει, σε ποιόν; Ποιός είναι ικανός να κρίνει, πώς πρέπει να είμαι εγώ; Η γυναίκα που φλέγεται από τη δύναμη της δημιουργικότητας, της αφοσίωσης, της υπομονής και της απύθμενης σιωπής ; Εγώ, μ΄αυτά τα προσόντα, μεγαλουργώ και στέλνω την ψυχή μου θυμίαμα στον Θεό μου, που μου είπε πόσο αξίζω!
Ζητάω μόνο να έχω κοντά μου τον άνδρα τον ισότιμο, τον πολεμιστή, που ξέρει πώς να δαμάζει τα "αγρια" της Γης, χωρίς να φοβάται το αύριο. Κι όταν πέσει η νύχτα, ξέρει ν΄αγαπάει και όχι να εκτονώνεται. Να λατρεύει και όχι να κατακρίνει. Να αφοσιώνεται και όχι να προδίδει. Ξέρει να σε απελευθερώνει και όχι να σε συρρικνώνει. Ξέρει να καθαγιάζει τις στιγμές και όχι να τις λερώνει.

Ξέρει...αλήθεια, τί άλλο ξέρει από αυτά που αναζητάει η γυναικεία ψυχή και για αιώνες τώρα παραμένει θλιμμένη; Μήπως το να γίνεται πρίγκηπας του παραμυθιού που κάποτε της είπαν ότι θα έτρεχε κοντά της με το άσπρο του άλογο, για να την αναστήσει με τα φιλιά του;Τότε, ψυχή μου, θα πρέπει να συνηθίσεις στην μοναξιά, γιατί θα κρατήσει για πολύ ακόμα αυτή η πορεία....

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΡΕΪΚΙ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ

( Ρέϊκι-Ενδοσκόπηση- Αυτοβελτίωση!)

         Φιλί

Πολλά και διάφορα σκεφτόμουν την εβδομάδα που μεσολάβησε, ανάμεσα στις δύο θεραπείες μου με την Τζέννη, δασκάλα μου στο Ρέϊκι.
Μερικά από αυτά τα παραθέτω παρακάτω:

" Φαίνεται, σκεφτόμουν, ότι πλησιάζει η ώρα που ολοκληρώνεται η εκπαίδευσή μου στον Γ΄Βαθμό του Ρέϊκι και αποχαιρετάω το παρελθόν. Προχωράω και παίρνω μαζί μου τα πλούσια δώρα του, όπως  είναι: η εμπειρία, η γνώση, η γεμάτη καρδιά μου από αγάπη για την ζωή. Οχι όπως θα την φανταζόταν κανείς, όταν ζει για να βολεύεται και μόνο να καλοπερνάει. Μιλάω για μιαν άλλη αγάπη, που την κρατάει στα χέρια Του ο Θεός και την δίνει ως δώρο σ΄εκείνους που φθάνουν....

Φθάνουν εκεί που ποτέ δεν το υπολόγισαν σαν Σταθμό, σαν Σκοπό ή Προορισμό. Απλώς πορεύονται, αναζητώντας εκείνο που προϋπάρχει στα βάθη της ψυχής τους. Δεν έχει σχήμα για να το περιγράψουν στους άλλους, ούτε ειδικό βάρος για να το συγκρίνουν με τα συνηθισμένα μέτρα και σταθμά. Μοιάζει με φλόγα, που θερμαίνει, καθοδηγεί, προτρέπει, απαγορεύει, απαιτεί!

Ναι, απαιτεί εκείνο, που για πολλούς μοιάζει με ουτοπία. Κι εσύ, ταπεινός υπηρέτης αυτής της ασίγαστης φλόγας, πορεύεσαι γιατί δεν γίνεται να την προδώσεις. Πορεύεσαι μέσα σ΄αυτό που όλοι σου το ονομάζουν " ΖΩΗ" κι εσύ πνίγεσαι μέσα στην ερημιά του.

. " Η ζωή μπορεί να είναι γεμάτη με φώς!" ,σου λέει η δική σου φλόγα, που σε καθοδηγεί.

. " Η ζωή είναι μόνο γεμάτη με δάκρυα!", σου λένε.

 

. " Η ζωή μπορεί να είναι γεμάτη και με ευδαιμονία!", απαντάς εσύ.

 

. " Η ζωή είναι ένα βάσανο, που το αντέχουμε! ", σου λένε εκείνοι.

 

. "Η ζωή...", τολμάς να επιμείνεις εσύ.

. " Η ζωή...!!!", σου εξηγούν εκείνοι.

. "Η ζωή...", σκέφτεσαι...

. "Η ζωή...", σου ξαναλένε εκείνοι.

Κι εσύ σταματάς να μιλάς γι΄αυτό το θέμα. Σταματάς να συγκρίνεις τα μέτρα τους με τα δικά σου. Ντύνεσαι την σιωπή και πορεύεσαι με πείσμα, αναζητώντας τον χαμένο θησαυρό!

" Ουτοπία,παιδί μου! Ουτοπία, ψευδαίσθηση και πέραν της λογικής! Είσαι εκτός! Είσαι εκτός! Είσαι εκτός!" ..σου βροντοφωνάζει το βλέμμα τους!

Φιλί

- Τί καλά, που με εξοστράκισαν κι έχω όλο τον χρόνο δικό μου! Τί καλά που με παράτησαν μεσοστρατίς κι έχω όλη την δύναμη δική μου! Τί καλά που με πρόδωσαν και με απάλλαξαν από την μαυρίλα τους!

Γιατί εγώ είμαι παιδί της άσβεστης φλόγας μου κι αυτή με βεβαιώνει, ότι το ΦΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Λοιπόν....

. Ντύνομαι την σιωπή μου και πορεύομαι!
. Εργάζομαι γιατί με τιμώ!
.Συνεργάζομαι γιατί σας τιμώ!
.Αφήνω να μ΄εκμεταλεύονται για τον στόχο μου!
. Μαθαίνω από τις ήττες μου!
. Και τιμώντας την φλόγα της ψυχής μου, παραμένω "εκτός".

      Ερωτευμένος

Η ζωή δεν ορίζεται, φίλοι μου! Δεν είναι "έτσι" ή "αλλιώς". Είναι όλα μαζί και δεν αλλάζει πρόσωπο για κανέναν. Εγώ μόνο, ο άνθρωπος, γίνομαι ήρωας για χάρη της. Οχι μεροκαματιάρης του πόνου της. Οχι τυφλοπόντικας της μαυρίλας της. Οχι γελωτοποιός της "ασφάλειας", που στριμώχνεται μέσα σε εφήμερα σχήματα.

Γίνομαι στρατηγός της φουρτουνιασμένης ουσίας της, που αναποδογυρίζει όσα σχεδιάζει το "έξυπνο" μυαλό μου. Και με προκαλεί!

Οχι να αποδείξω!
Οχι να σωθώ!
Οχι να αναμετρηθώ!

     

Με προκαλεί να δώσω σχήμα σ΄αυτό που υπήρχε μόνο σαν φλόγα μέσα μου! Να το κάνω κομμάτι της πραγματικότητας!
Δεν ξέρω τί όνομα θα δώσουν σ΄αυτό οι άλλοι άνθρωποι. Εγώ θα το λέω:

" Η ΖΩΗ ΜΟΥ,Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΜΟΥ!"

Κι αν μέσα σ΄αυτό θα υπάρχει και το όνειρο, τότε θα είναι μια αλήθεια, που θα μουλέει ότι, το Ονειρο, το Φως και η Ψυχή, μπορούν να γίνουν μέρη της ζωής!

Είναι μιά ουτοπία;
Οχι γι αυτούς που πίστεψαν, ότι η ζωή είναι το δώρο του Θεού και όχι η τιμωρία Του!

 

" Η ζωή...", σου λένε!

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ                 

                                                         

                Διδάσκαλος Μικάο Ουσούι

 

 

                                                              

                                       Διδάσκαλος Χαγιάσι

                                               

Μην ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ

 

 

 

 

                                                        

                        

 

  Διδασκάλισσα Τακάτα                                       

              Καρδιά                     

                     

 Οταν ακουσα,για πρωτη φορα,την λεξη ΡΕΙΚΙ, δεν γνωριζα τιποτε για την σημασια της ή για την ιστορια της. Ενιωσα ομως την καρδια μου ν'ανοιγει, για να χωρεσει την δυναμη που εξεπεμπε. Μια δυναμη ασυνηθιστη για τον νου μου, που ειχε μαθει να ζυγιζει τα πραγματα με τα μετρα της κοινης λογικης, μια και αυτη βοηθαει τους ανθρωπους να συνεννοουνται μεταξυ τους.

Χωρις να πολυψαχνω τα "πως"  και τα  "γιατι" της αποφασης μου, πηρα την Μυηση του

 Α' Βαθμου.

Ετσι βρεθηκα να συνυπαρχω με τις αθεατες ενεργειες του συμπαντος που, αθορυβα μα και δυναμικα , με διαπερνουσαν. Με ενωναν με τους ανθρωπους γυρω μου αλλα και με τα βαθυτερα στρωματα της υπαρξης μου, δινοντας στα γεγονοτα της ζωης μου μια αλλη αποχρωση.

 Διχως να ανησυχω για τα αποτελεσματα των προσπαθειων μου, παρα μονο για τον δρομο που θα εκανα μαζι με το Ρέικι, προχωρησα στον Β' Βαθμο. Και μεσα στις νεες διαστασεις, που ανοιγε γυρω μου, γνωρισα τί σημαινει  "αγαπη γι' αυτο που κανεις, διχως συμφεροντολογισμο",  " σεβασμος σ' αυτο που δεν φαινεται κι ομως υπαρχει"  κι ακομα  βιωσα την ακλονητη πιστη, οτι και το ΡΕΙΚΙ ειναι μια απο τις δυναμεις του Θεου, οι οποιες προσφερονται στον ανθρωπο για να τον βοηθησουν στην προσπαθεια του για αυτοβελτιωση.

   Και τα χρονια περνουσαν....!!!

 

 

                     Μονο                     Καρδιά

Για σημερα                                           μη Θυμωνεις!!!

 Καρδιά

 

Ρ έ ι κ ι !!!

 

        Ακουμε συχνα διαφορες εξηγησεις, επι του θεματος ή εχουμε δωσει κι εμεις, αναλογα με το τί εχουμε κατανοησει, τι εχουμε βιωσει και με το τι εχει κατασταλλαξει μεσα μας, ως προσωπικη γνωση. 

  Εξακολουθω να πιστευω, οτι η αληθεια του λογου μας αποδεικνυεται στην πραξη της ζωης μας. Για να δουμε ομως και μερικες απο τις αποψεις του Μικαο Ουσουι, μια και ειναι ο ιδρυτης της θεραπευτικη μεθοδου, "Ουσουι Ρέικι Ριοχο".

                                                Πολύ χαρούμενος

                            Οι απαντησεις του βρεθηκαν σε ενα κειμενο 75 χρονων. Σ'αυτο αναφερεται ο Frank Atjava Petter,στο βιβλιο του -Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ Δρα ΟΥΣΟΥΙ- ( Εκδ. ΔΙΟΠΤΡΑ).

 

               Εμεις

 θα περιοριστουμε σε λιγες πληροφοριες.Εναι ομως αρκετες,ωστε να σχηματισουμε μια προσωπικη εικονα της προσωπικοτητας και της θεσης του Δασκαλου, ο οποιος πρωτοδιδαξε την θεραπευτικη του μεθοδο στο ευρυ κοινο " Για το καλο της ανθρωποτητας! ", οπως  ειπε ο ιδιος.

                      

Ουάου!                                                      Μπερδεμένος                                         Ουάου!

                      Ας επικεντρωθουμε στα δικα του λογια¨:

Ερωτηση: Γιατι διδασκει το Ρέικι;

Απαντηση: " Ο καθενας μας εχει την δυνατοτητα να γινει αποδεκτης ενος δωρου απο το θεϊκο στοιχειο.../.../...ο ανθρωπος (με το Ρέικι) αποκτα την υγεια του, και στην συνεχεια εχουμε την αυξηση της ψυχικης γαληνης και της χαρας της ζωης.../.../...Αυτος ειναι ο λογος που ποτε δεν θα επετρεπα  να το κρατησει καποιος (το Ρέικι) για τον εαυτο του.Σε εποχες σαν την δικη μας, η ευτυχια της ανθρωποτητας βασιζεται στην συνεργασια και στην επιθυμια για κοινωνικη προοδο. "

 

Ερωτηση: Πως θεραπευει το Ουσουι Ρέικι Ριοχο;

Απαντηση: "...Αν και ειμαι ο ιδρυτης αυτης της μεθοδου, δυσκολευομαι να τα εξηγησω ολα με ακριβεια.Οι γιατροι και οι λογιοι ερευνουν με παθος (αυτο το πεδιο), αλλα μεχρι σημερα δυσκολευονται να καταληξουν σε ενα συμπερασμα που να βασιζεται στην ιατρικη επιστημη. Θα ερθει η ωρα που το Ρέικι θα συναντησει την επιστημη ".

 

Ερωτηση: Μπορουμε, λετε, να θεραπευσουμε τους αλλους. Αλλα...τον εαυτο μας;

Απαντηση: Αν δεν μπορουμε να θεραπευσουμε τις δικες μας ασθενειες, πως θα θεραπευσουμε τους αλλους;

 

Ερωτηση: Τι πρεπει να κανει κανεις για να  μαθει το Ουκουντεν (τον Β' Βαθμο);

Απαντηση: " Μαθε πρωτα το Σοντεν (τον Α' Βαθμο), και οταν φερεις σ' εμενα, τον δασκαλο, καλα αποτελεσματα και μαθεις να συμπεριφερεσαι:

                                      - Σωστα!

                                      - Εντιμα!

                                      - Ηθικα!

            ...μετα θα μυηθεις  στο Ουκουντεν ( τον Β' Βαθμο ). ..."

                                                  Καρδιά

  

 Απο την τελευταια του απαντηση γινεται κατανοητο οτι:

 

Ο Δρ. Ουσουι εκπαιδευε για μεγαλο  !!!!!!!!                     

χρονικο διαστημα τους μαθητες του. Οταν αποδεικνυαν την βελτιωση τους, οχι μονο ως θεραπευτες, αλλα και ως ποιοτητα ατομου ,τοτε περνουσαν στο επομενο επιπεδο εκπαιδευσης!!!!!

 

Αυτα προς το παρον!Καρδιά και τα συμπερασματα δικα σας!

 Μ.Μ.

==================================================================

 

Η ΡΟΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ...

                  

   " Η θεραπευτικη ενεργεια - οπως ειναι το Ρέικι - βελτιωνει τις βασικες λειτουργιες του οργανισμου, οι οποιες ειναι:

 Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

 ΤΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ   και

  ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ              ...."                 

                                      

                                       

 Αυτο ειναι μια δοξασια, την οποια μπορει καποιος να αποδεχτει, να την υποστηριξει ή να την αμφισβητησει και να την απορριψει.

 

   Ομως...για εκεινον που το Ρέικι, ως θεραπευτικη μεθοδος, εχει γινει τροπος ζωης, η θεωρια εχει συμπληρωθει με την προσωπικη εμπειρια. Η εμπειρια διαθετει αναμφισβητητα αποτελεσματα και σ' αυτο το πεδιο - των αποτελεσματων- δεν χωραει η αμφιβολια.

  Ελα ομως που οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν εχουν την ευκαιρια της προσωπικης εμπειριας! Γι αυτο και επιμενουν με την ερωτηση..." Ενταξει...αλλα, πώς θεραπευει το Ρέικι; "

 

 

 

                   

 

   Ο ιδρυτης της θεραπευτικη μεθοδου " Ουσούι Ρέικι Ριόχο " ειπε, μεταξυ αλλων διδασκαλιων, οτι..."...το Ρέικι βασιζεται στην πνευματικη δυναμη του συμπαντος..." κι ακομα οτι..." χαρη σ' αυτην τη δυναμη ο ανθρωπος αποκτα πρωτα την υγεια του και - ως συνεχεια- εχουμε αυξηση της ψυχικης γαληνης και της χαρας της ζωης..."

                                        Χαμόγελο

"Ωραια μας τα ειπε, αλλα...πώς αποκτα ο ανθρωπος την υγεια του ; " επεμενε μία νεαρη κυρια, η οποια ενδιαφεροταν για το Ρέικι, αλλα ηθελε πρωτα να το κατανοησει θεωρητικα, με το μυαλο της, και μετα να αποφασισει για το αν θα το εμπιστευθει ως θεραπευτικη δυναμη του συμπαντος.

   Επειδη εκρινα, οτι ηταν δικαιωμα της η οποιαδηποτε θεση, απεναντι στο θεμα "Ρέικι", της εδωσα μερικες πληροφοριες, τις οποιες βρισκει κανεις ευκολα σε απλα βιβλια (Βιολογιας, Υγειας, κ.λ.π.) και την αφησα να βγαλει μονη της τα συμπερασματα της, δια της απλης λογικης.

                                         

                                       

 

 

 

   Αυτες τις πληροφοριες παραθετω εδω, με απλα λογια και ταξινομημενες, ωστε η λογικη μας να βγαλει τα συμπερασματα της .

Μαθαινουμε, λοιπον, οτι η ΡΟΗ ΤΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, εκδηλωνεται μεσα στο σωμα μας,

1ον--Με το Αιμα, το οποιο ειναι το " μεταφορικο συστημα του σωματος ". Τροφοδοτει τα κυτταρα με θρεπτικα συστατικα : Οξυγονο, ορμονες, αντισωματα  και...

Απομακρυνει τις τοξικες ουσιες, που δηλητηριαζουν τα κυτταρα.

Αρα, σημαντικος παραγοντας θεραπειας ειναι η αφθονη ροη αιματος στους ενδοκρινεις αδενες, στον εγκεφαλο, στην σπονδυλικη στηλη.( Κατασταση την οποια εχουμε εξασφαλισει με την πλουσια ροη της ενεργειας , στο σωμα, μεσω του Ρέικι !!!)

2ον-- Με το Ενδοκρινικο Συστημα, το οποιο τροφοδοτει με ορμονες τα οργανα του σωματος. Κι αυτες οι ορμονες ( ως χημικοι αγγελιοφοροι ) ρυθμιζουν την λειτουργια των αδενων..(θυρεοειδης, παραθυρεοειδης, επινεφριδια, οργανα αναπαραγωγης/.../στομαχι, εντερα, συκωτι, παγκρεας, νεφρα...)...Ενας ολοκληρος ανθρωπινος οργανισμος, οποιος διαθετει πλουσια ροη ενεργειας, λειτουργει ευρωστα.

3ον-- Με το Νευρικο Συστημα, το οποιο χαρακτηριζεται, ως " η συγκοινωνια " μεταξυ του εγκεφαλου με τα υπολοιπα οργανα. Κατι σαν τηλεφωνικο κεντρο, δηλαδη, το οποιο λειτουργει αρμονικα, αν δεν ειναι " σφιγμενο" και βραχυκυκλωμενο, λογω εντασεων.

Η πλουσια ροη ενεργειας, χαλαρωνει το σωμα !!! Αυτο πια ειναι γνωστο!!!!

   Επομενως....

  Τα συμπερασματα θα τα βγαλει η λογικη μας !!! Οσο για τις αποφασεις μας...ειναι δικαιωμα μας και η αμφιβολια αλλα και η εμπιστοσυνη!!! Ατομα της ελευθερης βουλησης ειμαστε !!!

 

 

                               

 =======

 

 .

  

Ερωτηματα και αποριες σχετικα με το Ρέικι!

" Η Πορεια μου προς το Φως του Ρεϊκι "!!!

Σοκαρισμένος

ειναι ενα βιβλιο που δεν εχει εκδοθει  (και δεν ξερω αν θα εκδοθει ποτε) αλλα γραφτηκε για να εκδηλωσει τον βαθυτατο σεβασμο μου προς αυτη την υποθεση, που ονομαζουμε  " Ενεργειακη Θεραπεια".

Το μεσον που επελεξα, για τον σκοπο αυτο, ειναι η θεραπευτικη μεθοδος του Ρεϊκι, ενω υπαρχουν κι αλλοι τροποι, μεθοδοι και πνευματικα μονοπατια που οδηγουν εκει.

Οποιο μεσον και να επελεγα, ενα ειναι βεβαιο: Οτι θα το τοποθετουσα κατω απο την βοηθεια και προστασια του Ιησου Χριστου.

 

Αυτο γιατι πιστευω, οτι η καθε θεραπευτικη μεθοδος εχει σχεδιαστει με τις δυναμεις της Γης, ωστε να γινει εφαρμοσιμη απο καθε θεραπευτη. Για να λειτουργησει ομως , ως μεσον εσωτερικης ολοκληρωσης, εχει αναγκη να πυροδοτηθει απο το θεϊκο στοιχειο, μια και τα εσωτερικα πεδια της ψυχης ανηκουν σ' αυτη την κλιμακα δονησεων.

Αν στην εφαρμογη μιας θεραπευτικης μεθοδου απουσιαζει η Δυναμη του Θεου ( το θείκο στοιχειο 'η οι κραδασμοι των πνευματικων πεδιων...οπως θελετε μπορειτε να το πειτε ) θα εχουμε βελτιωση της καταστασης του θεραπευομενου 'η αλλαγη συμπεριφορας του ατομου, προοδο στο υλιστικο κομματι της ζωης του, ποτε ομως ψυχικη εξελιξη και ολοκληρωση, που σημαινει " γινομαι καλυτερος ανθρωπος, με τετοιες δυναμεις και αρετες, που δεν φανταζομουν ποτε οτι διαθετω!"

Το "θεϊκο στοιχειο"- ως ποιοτητα κραδασμων- το προσεγγιζει ο ανθρωπος μονο μεσω της Πιστης και ειναι η δυναμη που ενεργοποιει τα  ανωτερα ψυχικα κεντρα. Και το σπουδαιο αυτο κεφαλαιο, για την ανθρωπινη εξελιξη, το εχει αναλαβει η Θρησκεια. Η καθε Θρησκεια, ως δρομος Φωτος, που οδηγει στον Ενα Θεο!

Εγω λοιπον, ο "θεραπευτης" του πλανητη Γη, σ' αυτη τη γωνια που ονομαζεται Ελλαδα, ανηκω στο δρομο Φωτος της Θρησκειας μου. Απο τις δικες της δυναμεις ενισχυομαι, προστατευομαι, καθοδηγουμαι, ωστε να πραττω το καλυτερο με τη Θεραπευτικη Μεθοδο που κατεχω.

Αυτο το " καλυτερο", ως αποτελεσμα, ανηκει στον τομεα της ιατρικης ερευνας. Ψαχνοντας και ερευνωντας η Επιστημη θα ανακαλυψει τα "πως" και τα "γιατι".

Κι αν φθασει η ωρα που ο ανθρωπος θα γνωριζει το " γιατι οι θεϊκες δυναμεις θεραπευουν το ανθρωπινο σωμα και αναβαθμιζουν το συνειδησιακο επιπεδο", τοτε θα ειναι βεβαιο οτι η Θρησκεια και η Επιστημη θα εχουν ενωσει τις δυναμεις τους, σε μια ανωτερη κλιμακα συνεργασιας, με κοινο σκοπο: την Εξελιξη του Ανθρωπου!

Μεχρι τοτε,

εγω ο "θεραπευτης",

- Θα ειμαι μονος με την Πιστη μου!

- Εσυ, ο ανθρωπος, θα αμφιβαλλεις για τον λογο μου!

-Πολλοι θα με θεωρουν "απολωλος προβατο"!

- Η Επιστημη, επιεικως, θα με αγνοει!

Και μονο τα καλα αποτελεσματα της θεραπευτικης ενεργειας θα γινονται φωτεινοι σηματοδοτες για τους μελλοντικους θεραπευτες!

Ο δρομος ειναι μακρυς! Η ευθυνη του καθε θεραπευτη μεγαλη. Γι αυτο,το μεγαλυτερο χρεος του ειναι να θεραπευσει πρωτα τον εαυτο του απο αδυναμιες ψυχικες και σωματικες.Να αποκτησει εναν υγιη φυσικο φορεα και ενα συνειδησιακο επιπεδο,που θα δονειται σε υψηλες συχνοτητες,ωστε να ειναι σε θεση να βοηθησει αλλους ανθρωπους.

Αυτο δεν επιτυγχανεται με το να παρει καποιος την 'Μυηση" ( Α', Β','η Γ' βαθμου) και να αρκεστει σ' αυτο. Η καθε " Μυηση" - οπως λεγεται η εισαγωγη του μαθητη στις διαφορες βαθμιδες- "ανοιγει" την "πορτα " συντονισμου με ανωτερα ενεργειακα πεδια. Απο ' κει και περα απαιτειται προσπαθεια, μακροχρονη εκπαιδευση απο εμπειρο Δασκαλο και αφοσιωση, ωστε ο "μυημενος" να γινει Θεραπευτης.

 

-Καθε αλλη βιαστικη διαδικασια παραγει πληθος "θεραπευτων" με ανεπαρκεια, η οποια υποβαθμιζει τον τομεα της Θεραπευτικης.

Προς το παρον...υπαρχουν 

πολλοι θεραπευτες που την τιμουν,

υπαρχουν 'θεραπευτες" που την δυσφημουν

και υπαρχει και η ΑΓΝΟΙΑ, που βρχυκυκλωνει την συνεχεια και παρερμηνευει την Αληθεια!

Νιωθοντας το βαρος της προσωπικης μου ευθυνης, ως Ρεϊκι-Μαστερ, αφιερωνω τις σκεψεις αυτες σε ολους εκεινους, που αναγνωριζουν την καθε σπιθα αληθειας, μονο με την δυναμη της ψυχης. Την χρησιμοποιουν για την προσωπικη τους εξελιξη. Κι αυτη η σπιθα αληθειας, μετα απο μακροχρονια προσπαθεια, μεταλλασσεται σε Γνωση!  Προσωπικη Γνωση, που μεταλαμπαδευεται σε οσους ακολουθουν!

..........

 

Φιλικα

Μαιρη Μακρα.

 

.....

 

 

 

 

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣ......

 

   " Εγώ θα το ονομάσω "Reiki", επειδή το  διδάχτηκα μ΄αυτήν την έκφραση..."        

 
                          Καρδιά

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Hawayo Takata

 
 
"Θα προσπαθήσω να είμαι πρακτική, καθώς επιχειρώ να γράψω με λίγα λόγια αυτό το κείμενο για την τέχνη της θεραπείας, και όχι να χρησιμοποιήσω τεχνικούς όρους, γιατί αυτό που πρόκειται να ερμηνεύσω δεν έχει σχέση με τίποτα το υλικό το οποίο είναι ορατό, δεν έχει σχήμα ούτε κι όνομα.
Πιστεύω ότι υπάρχει ένα Υπέρτατο Ον – το Απόλυτο Άπειρο – μια τεράστια Δύναμη που διέπει τον κόσμο και το σύμπαν. Είναι μια αόρατη πνευματική δύναμη η οποία δονείται, και όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις ξεθωριάζουν σαν ασήμαντες δίπλα της. Έτσι, λοιπόν, είναι Απόλυτη!
Η ισχύς αυτή είναι απροσμέτρητη, ασύλληπτη και είναι μια παγκόσμια δύναμη ζωής, ακατανόητη για τον άνθρωπο. Ωστόσο, κάθε μία ζωντανή ύπαρξη λαμβάνει τις ευλογίες της καθημερινά: είτε είναι ξύπνια είτε κοιμάται.
Διάφοροι Δάσκαλοι την ονομάζουν με διαφορετικά ονόματα: το Μεγάλο Πνεύμα, η Παγκόσμια Δύμαμη Ζωής, Ζωτική Ενέργεια, διότι όταν εφαρμόζεται αναζωογονεί όλο το σύστημα. Την ονομάζουν Αιθερικό Κύμα, λόγω του ότι κατευνάζει τον πόνο και σε φέρνει σε μια κατάσταση βαθέος ύπνου, σαν να έχεις λάβει αναισθητικό. Τη λένε, επίσης, Κοσμικό Κύμα, διότι ακτινοβολεί δονήσεις υπέρτατης αγαλλίασης και σε ανυψώνει στην αρμονία.
Εγώ θα το ονομάσω «Reiki», επειδή το διδάχτηκα μ’ αυτήν την έκφραση. Το Reiki είναι ένα ραδιονικό κύμα, όπως το ραδιοφωνικό. Θα μπορούσε να εφαρμοστεί τοπικά η σαν να λέμε αλλιώς, όπως τα βραχέα κύματα. Θα μπορούσε όμως να δοθεί, επιτυχώς, και σε θεραπεία από απόσταση.
Το Reiki δεν είναι ηλεκτρική ενέργεια, δεν είναι ραδιοακτινοβολία η ακτινες Χ. Μπορεί να διεισδύσει σε λεπτά στρώματα μεταξωτών η λινών υφασμάτων, πορσελάνης η μολύβδου, ξύλου η χάλυβα, διότι προέρχεται από το Μεγάλο Πνεύμα, το Άπειρο.
Δεν καταστρέφει τους ιστούς η τα ευαίσθητα νεύρα. Είναι απολύτως αβλαβές, επομένως είναι μια πρακτική και ασφαλής θεραπεία. Λόγω του ότι είναι ένα συμπαντικό κύμα, κάθε τι έμβιο ωφελείται όταν θεραπεύεται με αυτό: φυτά, πτηνά, ζώα, άνθρωποι, βρέφη η ηλικιωμένοι, πλούσιοι η φτωχοί.
Θα πρέπει να εφαρμόζεται και να χρησιμοποιείται καθημερινά σαν πρόληψη. Ο Θεός μας έδωσε αυτό το σώμα, ένα μέρος να κατοικούμε και το καθημερινό μας ψωμί. Ήρθαμε σ’ αυτόν τον κόσμο για κάποιο σκοπό, οπότε θα πρέπει να έχουμε υγεία και ευτυχία.
Είναι θεϊκό σχέδιο κι έτσι μας παρέχει τα πάντα. Μας έδωσε χέρια ώστε να τα χρησιμοποιούμε, να αγγίζουμε και να θεραπεύουμε, να διατηρήσουμε την φυσική υγεία και την διανοητική ισορροπία, προκειμένου να ελευθερώσουμε τον εαυτό μας από την άγνοια και να ζήσουμε σ’ έναν φωτισμένο κόσμο, να συμβιώσουμε αρμονικά με τους εαυτούς μας και τους άλλους, να αγαπάμε όλα τα όντα.
Το σώμα θα ανταποκριθεί στην καθημερινή εφαρμογή αυτών των κανόνων, κι έτσι κάθε τι που όλοι θέλουμε κι επιθυμούμε σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι πλέον προσεγγίσιμο και δυνατό. Υγεία, ευτυχία και η οδός προς την μακροζωΐα, που όλοι αναζητούμε – και τα οποία εγώ ονομάζω Τελειότητα.
Με το να είναι (το Reiki) συμπαντική δύναμη από το Μεγάλο Πνεύμα, ανήκει σε όλους, όσοι αναζητούν και επιθυμούν να μάθουν την θεραπευτική τέχνη.
Αυτή η δύναμη δεν γνωρίζει χρώμα, ούτε θρήσκευμα, νέους η γέρους. Θα βρει το δρόμο της, όταν ο μαθητής είναι έτοιμος να τη δεχτεί. Του φανερώνεται η οδός. Η μύηση είναι μια ιερή τελετή και, ιδού, η επαφή. Λόγω του ότι συνδεόμαστε με το Θεϊκό Πνεύμα, δεν υπάρχει λάθος. Κι ούτε πρέπει ν’ αμφιβάλλουμε. Είναι Απόλυτο!
Με την πρώτη επαφή η μύηση, όταν τα χέρια αγγίζουν το πάσχον σημείο, εκπέμπουν δονήσεις. Ανακουφίζεται ο πόνος, σταματά η αιμορραγία από ένα ανοικτό τραύμα. Τα χέρια σας είναι πλέον έτοιμα να θεραπεύσουν οξείες και χρόνιες παθήσεις σε ανθρώπους – φυτά – πτηνά – ζώα. 
Σε οξείες περιπτώσεις αρκεί το άγγιγμα μερικών λεπτών. Στις χρόνιες καταστάσεις το πρώτο βήμα είναι να βρεθεί η αιτία και το αποτέλεσμα.
Δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε, τελείως, τα ρούχα του ασθενή, αλλά είναι καλλίτερο να χαλαρώσετε όλα τα σφιχτά ρούχα, ώστε ο ασθενής να ηρεμήσει, αφού έχει ήδη ξαπλώσει ανάσκελα σ’ ένα κρεβάτι. Το σημαντικότερο είναι να βρεθεί η αιτία της νόσου.
Ξεκινήστε την θεραπεία από τα μάτια, τα ιγμόρεια, την υπόφυση, τα αυτιά, τον λαιμό, τον θυρεοειδή, τον θύμο αδένα, το στομάχι, την χοληδόχο κύστη, το ήπαρ, το πάγκρεας, το ηλιακό πλέγμα, την ειλεοκολική καμπή, το παχύ έντερο, το σιγμοειδές, τους αδένες των ωοθηκών, την ουροδόχο κύστη, συνεχίζοντας στο εμπρόσθιο μέρος με το στήθος και την καρδιά.
Κατόπιν γυρίστε τον ασθενή μπρούμυτα και εφαρμόστε την θεραπεία στους πνεύμονες, το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, τα νεφρά, τον σπλήνα και τον αδένα του προστάτη.
Κατά την διάρκεια της θεραπείας, εμπιστευτείτε τα χέρια σας. Αφουγκραστείτε τις δονήσεις η την αντίδραση. Εάν υπάρχει πόνος, αυτός καταγράφεται στα ακροδάχτυλα και τις παλάμες σας. Εάν ο ασθενής έχει φαγούρα, η αντίδραση που καταγράφεται είναι η ίδια. Αν το πρόβλημα είναι βαθύ και χρόνιο, νιώθετε έναν βαθύ πόνο. Αν ο πόνος είναι οξύς, νιώθετε ένα επιπόλαιο τσίμπημα, σαν τσούξιμο.
Αμέσως μόλις το σώμα ανταποκριθεί στην θεραπεία, η οξεία πάθηση εξαφανίζεται, αλλά η αιτία παραμένει. Δουλέψτε καθημερινά σκάβοντας βαθιά μέσα στην αιτία, και με κάθε θεραπεία η βελτίωση είναι εμφανής.
Αφού έχω εφαρμόσει μ’ αυτόν τον τρόπο την θεραπεία στα όργανα, την ολοκληρώνω με ένα ελαφρύ μασάζ, που ρυθμίζει την κυκλοφορία. Απλώνω στο δέρμα μερικές σταγόνες σησαμέλαιο η οποιοδήποτε άλλο αγνό φυτικό λάδι. Βάζω τον αντίχειρα και τον δείκτη μου στην αριστερή πλευρά της σπονδυλικής στήλης και τα τρία δάκτυλα και την παλάμη στην δεξιά πλευρά της σπονδυλικής στήλης. Με καθοδική φορά κάνω 10 με 15 απαλά αγγίγματα κατά μήκος του νωτιαίου μυελού έως τη βάση του. Μόνο σε περιπτώσεις διαβητικών η φορά αντιστρέφεται. Χέρια και πόδια τα δουλεύουμε με κίνηση προς την καρδιά. Η παραπάνω θεραπεία ονομάζεται θεμελιακή και απαιτεί μία ώρα η περισσότερο, αναλόγως με τη σοβαρότητα και τις επιπλοκές της περίστασης.
Τα χέρια μας, αφού περνούν το σώμα μας σε όλες του τις λεπτομέρειες, γίνονται ευαίσθητα και είναι σε θέση να προσδιορίσουν την αιτία και να εντοπίσουν και την παραμικρότερη διαταραχή, είτε είναι σωματική είτε ψυχονοητική, οξεία η χρόνια. Με το να είναι το Reiki μια θεραπεία χωρίς, απολύτως, φαρμακευτική αγωγή και καθ’ όλα αναίμακτη, επαναφέρει το σώμα στην κανονική του κατάσταση.
Στο χρονικό διάστημα μεταξύ τεσσάρων ημερών και τριών εβδομάδων θα ανακαλύψουμε μια μεγάλη αλλαγή να συμβαίνει στο σώμα, και όλα τα εσωτερικά όργανα και οι αδένες θ’ αρχίσουν να λειτουργούν με πολύ σφρίγος και ρυθμό.
Οι πεπτικοί χυμοί έχουν κανονική ροή, οι νευρικές εντάσεις χαλαρώνουν, οι συμφύσεις ανοίγουν, το νωθρό παχύ έντερο κινητοποιείται, τα περιττώματα αποβάλλονται από τα εντερικά τοιχώματα, και τα αέρια εξαλείφονται.
Συσσωρευμένη τοξίνη πολλών ετών αποβάλλεται βρίσκοντας διέξοδο μέσω των πόρων. Πρόκειται για έναν κολλώδη ιδρώτα.
Τα σπλάγχνα μεγαλώνουν σκουραίνουν κι έχουν δυνατή οσμή. Τα ούρα αυξάνουν μοιάζοντας με σκούρο τσάϊ, μερικές φορές όμως είναι λευκά, σαν να ‘χει ανακατευτεί νερό με αλεύρι. Διαρκεί τέσσερις με έξι μέρες, αν και είχα ασθενείς που αντέδρασαν αμέσως με μία και μόνο θεραπεία.
Όταν συμβεί αυτό, είστε σίγουροι ότι μια μεγάλη διόρθωση λαμβάνει χώρα στα εσωτερικά όργανα της κοιλιάς. Με τόσο καλό καθαρισμό το σώμα γίνεται ενεργό. Τα μουδιασμένα νεύρα ανακτούν την αισθητηριακή τους αντίληψη, η όρεξη αυξάνεται, ο βαθύς ύπνος έρχεται φυσικά, τα μάτια λάμπουν, το δέρμα γυαλίζει σαν μετάξι.
Με καινούργιο αίμα και καλή κυκλοφορία, τα νεύρα και τους αδένες αποκαταστημενους, μπορούμε να κερδίσουμε ανανέωση πέντε με δέκα χρόνων. Συγχρόνως, είναι πολύ σημαντικό το είδος της τροφής που καταναλώνουμε.
Κατά τη διάρκεια των θεραπειών υγείας Reiki είμαστε χορτοφάγοι και καταναλώνουμε όλα τα εποχιακά είδη φρούτων.
Η φύση μας παρέχει με αφθονία, αλλά ποτέ με σπατάλη. Η υπερτροφία είναι αμαρτία. Τρώτε με μέτρο με ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης, ώστε να αναγνωρίζετε ότι το Μεγάλο Πνεύμα είναι ο δημιουργός, το οποίο έχει την παντοδυναμία να κάνει όλα τα πράγματα να αναπτύσσονται, ν’ ανθίζουν και να καρποφορούν.
Καθίστε στο τραπέζι με ευχαριστες σκέψεις. Ποτέ μη τρώτε όταν είστε ανήσυχοι. Γάλα, λευκή ζάχαρη και αμυλώδεις τροφές θα πρέπει ν’ αποφεύγονται, όταν ο πάσχων έχει αδύναμο στομάχι. Με την κατάλληλη τροφή ο ασθενής ανταποκρίνεται ταχύτερα στις θεραπείες
."

[Από το βιβλίο "Reiki, a memorial to Takata Sensei", ανθολογημένο από την κυρία Alice Takata Furumoto, 1982, το οποίο είναι γνωστό και ως "The grey book" - (Reiki Ryoho Pages)]

Χαβάγιο Τακάτα

 

   " Εγώ θα το ονομάσω "Reiki", επειδή το  διδάχτηκα μ΄αυτήν την έκφραση..."        

 
                          Καρδιά

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Hawayo Takata

 
 
"Θα προσπαθήσω να είμαι πρακτική, καθώς επιχειρώ να γράψω με λίγα λόγια αυτό το κείμενο για την τέχνη της θεραπείας, και όχι να χρησιμοποιήσω τεχνικούς όρους, γιατί αυτό που πρόκειται να ερμηνεύσω δεν έχει σχέση με τίποτα το υλικό το οποίο είναι ορατό, δεν έχει σχήμα ούτε κι όνομα.
Πιστεύω ότι υπάρχει ένα Υπέρτατο Ον – το Απόλυτο Άπειρο – μια τεράστια Δύναμη που διέπει τον κόσμο και το σύμπαν. Είναι μια αόρατη πνευματική δύναμη η οποία δονείται, και όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις ξεθωριάζουν σαν ασήμαντες δίπλα της. Έτσι, λοιπόν, είναι Απόλυτη!
Η ισχύς αυτή είναι απροσμέτρητη, ασύλληπτη και είναι μια παγκόσμια δύναμη ζωής, ακατανόητη για τον άνθρωπο. Ωστόσο, κάθε μία ζωντανή ύπαρξη λαμβάνει τις ευλογίες της καθημερινά: είτε είναι ξύπνια είτε κοιμάται.
Διάφοροι Δάσκαλοι την ονομάζουν με διαφορετικά ονόματα: το Μεγάλο Πνεύμα, η Παγκόσμια Δύμαμη Ζωής, Ζωτική Ενέργεια, διότι όταν εφαρμόζεται αναζωογονεί όλο το σύστημα. Την ονομάζουν Αιθερικό Κύμα, λόγω του ότι κατευνάζει τον πόνο και σε φέρνει σε μια κατάσταση βαθέος ύπνου, σαν να έχεις λάβει αναισθητικό. Τη λένε, επίσης, Κοσμικό Κύμα, διότι ακτινοβολεί δονήσεις υπέρτατης αγαλλίασης και σε ανυψώνει στην αρμονία.
Εγώ θα το ονομάσω «Reiki», επειδή το διδάχτηκα μ’ αυτήν την έκφραση. Το Reiki είναι ένα ραδιονικό κύμα, όπως το ραδιοφωνικό. Θα μπορούσε να εφαρμοστεί τοπικά η σαν να λέμε αλλιώς, όπως τα βραχέα κύματα. Θα μπορούσε όμως να δοθεί, επιτυχώς, και σε θεραπεία από απόσταση.
Το Reiki δεν είναι ηλεκτρική ενέργεια, δεν είναι ραδιοακτινοβολία η ακτινες Χ. Μπορεί να διεισδύσει σε λεπτά στρώματα μεταξωτών η λινών υφασμάτων, πορσελάνης η μολύβδου, ξύλου η χάλυβα, διότι προέρχεται από το Μεγάλο Πνεύμα, το Άπειρο.
Δεν καταστρέφει τους ιστούς η τα ευαίσθητα νεύρα. Είναι απολύτως αβλαβές, επομένως είναι μια πρακτική και ασφαλής θεραπεία. Λόγω του ότι είναι ένα συμπαντικό κύμα, κάθε τι έμβιο ωφελείται όταν θεραπεύεται με αυτό: φυτά, πτηνά, ζώα, άνθρωποι, βρέφη η ηλικιωμένοι, πλούσιοι η φτωχοί.
Θα πρέπει να εφαρμόζεται και να χρησιμοποιείται καθημερινά σαν πρόληψη. Ο Θεός μας έδωσε αυτό το σώμα, ένα μέρος να κατοικούμε και το καθημερινό μας ψωμί. Ήρθαμε σ’ αυτόν τον κόσμο για κάποιο σκοπό, οπότε θα πρέπει να έχουμε υγεία και ευτυχία.
Είναι θεϊκό σχέδιο κι έτσι μας παρέχει τα πάντα. Μας έδωσε χέρια ώστε να τα χρησιμοποιούμε, να αγγίζουμε και να θεραπεύουμε, να διατηρήσουμε την φυσική υγεία και την διανοητική ισορροπία, προκειμένου να ελευθερώσουμε τον εαυτό μας από την άγνοια και να ζήσουμε σ’ έναν φωτισμένο κόσμο, να συμβιώσουμε αρμονικά με τους εαυτούς μας και τους άλλους, να αγαπάμε όλα τα όντα.
Το σώμα θα ανταποκριθεί στην καθημερινή εφαρμογή αυτών των κανόνων, κι έτσι κάθε τι που όλοι θέλουμε κι επιθυμούμε σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι πλέον προσεγγίσιμο και δυνατό. Υγεία, ευτυχία και η οδός προς την μακροζωΐα, που όλοι αναζητούμε – και τα οποία εγώ ονομάζω Τελειότητα.
Με το να είναι (το Reiki) συμπαντική δύναμη από το Μεγάλο Πνεύμα, ανήκει σε όλους, όσοι αναζητούν και επιθυμούν να μάθουν την θεραπευτική τέχνη.
Αυτή η δύναμη δεν γνωρίζει χρώμα, ούτε θρήσκευμα, νέους η γέρους. Θα βρει το δρόμο της, όταν ο μαθητής είναι έτοιμος να τη δεχτεί. Του φανερώνεται η οδός. Η μύηση είναι μια ιερή τελετή και, ιδού, η επαφή. Λόγω του ότι συνδεόμαστε με το Θεϊκό Πνεύμα, δεν υπάρχει λάθος. Κι ούτε πρέπει ν’ αμφιβάλλουμε. Είναι Απόλυτο!
Με την πρώτη επαφή η μύηση, όταν τα χέρια αγγίζουν το πάσχον σημείο, εκπέμπουν δονήσεις. Ανακουφίζεται ο πόνος, σταματά η αιμορραγία από ένα ανοικτό τραύμα. Τα χέρια σας είναι πλέον έτοιμα να θεραπεύσουν οξείες και χρόνιες παθήσεις σε ανθρώπους – φυτά – πτηνά – ζώα. 
Σε οξείες περιπτώσεις αρκεί το άγγιγμα μερικών λεπτών. Στις χρόνιες καταστάσεις το πρώτο βήμα είναι να βρεθεί η αιτία και το αποτέλεσμα.
Δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε, τελείως, τα ρούχα του ασθενή, αλλά είναι καλλίτερο να χαλαρώσετε όλα τα σφιχτά ρούχα, ώστε ο ασθενής να ηρεμήσει, αφού έχει ήδη ξαπλώσει ανάσκελα σ’ ένα κρεβάτι. Το σημαντικότερο είναι να βρεθεί η αιτία της νόσου.
Ξεκινήστε την θεραπεία από τα μάτια, τα ιγμόρεια, την υπόφυση, τα αυτιά, τον λαιμό, τον θυρεοειδή, τον θύμο αδένα, το στομάχι, την χοληδόχο κύστη, το ήπαρ, το πάγκρεας, το ηλιακό πλέγμα, την ειλεοκολική καμπή, το παχύ έντερο, το σιγμοειδές, τους αδένες των ωοθηκών, την ουροδόχο κύστη, συνεχίζοντας στο εμπρόσθιο μέρος με το στήθος και την καρδιά.
Κατόπιν γυρίστε τον ασθενή μπρούμυτα και εφαρμόστε την θεραπεία στους πνεύμονες, το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, τα νεφρά, τον σπλήνα και τον αδένα του προστάτη.
Κατά την διάρκεια της θεραπείας, εμπιστευτείτε τα χέρια σας. Αφουγκραστείτε τις δονήσεις η την αντίδραση. Εάν υπάρχει πόνος, αυτός καταγράφεται στα ακροδάχτυλα και τις παλάμες σας. Εάν ο ασθενής έχει φαγούρα, η αντίδραση που καταγράφεται είναι η ίδια. Αν το πρόβλημα είναι βαθύ και χρόνιο, νιώθετε έναν βαθύ πόνο. Αν ο πόνος είναι οξύς, νιώθετε ένα επιπόλαιο τσίμπημα, σαν τσούξιμο.
Αμέσως μόλις το σώμα ανταποκριθεί στην θεραπεία, η οξεία πάθηση εξαφανίζεται, αλλά η αιτία παραμένει. Δουλέψτε καθημερινά σκάβοντας βαθιά μέσα στην αιτία, και με κάθε θεραπεία η βελτίωση είναι εμφανής.
Αφού έχω εφαρμόσει μ’ αυτόν τον τρόπο την θεραπεία στα όργανα, την ολοκληρώνω με ένα ελαφρύ μασάζ, που ρυθμίζει την κυκλοφορία. Απλώνω στο δέρμα μερικές σταγόνες σησαμέλαιο η οποιοδήποτε άλλο αγνό φυτικό λάδι. Βάζω τον αντίχειρα και τον δείκτη μου στην αριστερή πλευρά της σπονδυλικής στήλης και τα τρία δάκτυλα και την παλάμη στην δεξιά πλευρά της σπονδυλικής στήλης. Με καθοδική φορά κάνω 10 με 15 απαλά αγγίγματα κατά μήκος του νωτιαίου μυελού έως τη βάση του. Μόνο σε περιπτώσεις διαβητικών η φορά αντιστρέφεται. Χέρια και πόδια τα δουλεύουμε με κίνηση προς την καρδιά. Η παραπάνω θεραπεία ονομάζεται θεμελιακή και απαιτεί μία ώρα η περισσότερο, αναλόγως με τη σοβαρότητα και τις επιπλοκές της περίστασης.
Τα χέρια μας, αφού περνούν το σώμα μας σε όλες του τις λεπτομέρειες, γίνονται ευαίσθητα και είναι σε θέση να προσδιορίσουν την αιτία και να εντοπίσουν και την παραμικρότερη διαταραχή, είτε είναι σωματική είτε ψυχονοητική, οξεία η χρόνια. Με το να είναι το Reiki μια θεραπεία χωρίς, απολύτως, φαρμακευτική αγωγή και καθ’ όλα αναίμακτη, επαναφέρει το σώμα στην κανονική του κατάσταση.
Στο χρονικό διάστημα μεταξύ τεσσάρων ημερών και τριών εβδομάδων θα ανακαλύψουμε μια μεγάλη αλλαγή να συμβαίνει στο σώμα, και όλα τα εσωτερικά όργανα και οι αδένες θ’ αρχίσουν να λειτουργούν με πολύ σφρίγος και ρυθμό.
Οι πεπτικοί χυμοί έχουν κανονική ροή, οι νευρικές εντάσεις χαλαρώνουν, οι συμφύσεις ανοίγουν, το νωθρό παχύ έντερο κινητοποιείται, τα περιττώματα αποβάλλονται από τα εντερικά τοιχώματα, και τα αέρια εξαλείφονται.
Συσσωρευμένη τοξίνη πολλών ετών αποβάλλεται βρίσκοντας διέξοδο μέσω των πόρων. Πρόκειται για έναν κολλώδη ιδρώτα.
Τα σπλάγχνα μεγαλώνουν σκουραίνουν κι έχουν δυνατή οσμή. Τα ούρα αυξάνουν μοιάζοντας με σκούρο τσάϊ, μερικές φορές όμως είναι λευκά, σαν να ‘χει ανακατευτεί νερό με αλεύρι. Διαρκεί τέσσερις με έξι μέρες, αν και είχα ασθενείς που αντέδρασαν αμέσως με μία και μόνο θεραπεία.
Όταν συμβεί αυτό, είστε σίγουροι ότι μια μεγάλη διόρθωση λαμβάνει χώρα στα εσωτερικά όργανα της κοιλιάς. Με τόσο καλό καθαρισμό το σώμα γίνεται ενεργό. Τα μουδιασμένα νεύρα ανακτούν την αισθητηριακή τους αντίληψη, η όρεξη αυξάνεται, ο βαθύς ύπνος έρχεται φυσικά, τα μάτια λάμπουν, το δέρμα γυαλίζει σαν μετάξι.
Με καινούργιο αίμα και καλή κυκλοφορία, τα νεύρα και τους αδένες αποκαταστημενους, μπορούμε να κερδίσουμε ανανέωση πέντε με δέκα χρόνων. Συγχρόνως, είναι πολύ σημαντικό το είδος της τροφής που καταναλώνουμε.
Κατά τη διάρκεια των θεραπειών υγείας Reiki είμαστε χορτοφάγοι και καταναλώνουμε όλα τα εποχιακά είδη φρούτων.
Η φύση μας παρέχει με αφθονία, αλλά ποτέ με σπατάλη. Η υπερτροφία είναι αμαρτία. Τρώτε με μέτρο με ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης, ώστε να αναγνωρίζετε ότι το Μεγάλο Πνεύμα είναι ο δημιουργός, το οποίο έχει την παντοδυναμία να κάνει όλα τα πράγματα να αναπτύσσονται, ν’ ανθίζουν και να καρποφορούν.
Καθίστε στο τραπέζι με ευχαριστες σκέψεις. Ποτέ μη τρώτε όταν είστε ανήσυχοι. Γάλα, λευκή ζάχαρη και αμυλώδεις τροφές θα πρέπει ν’ αποφεύγονται, όταν ο πάσχων έχει αδύναμο στομάχι. Με την κατάλληλη τροφή ο ασθενής ανταποκρίνεται ταχύτερα στις θεραπείες
."

[Από το βιβλίο "Reiki, a memorial to Takata Sensei", ανθολογημένο από την κυρία Alice Takata Furumoto, 1982, το οποίο είναι γνωστό και ως "The grey book" - (Reiki Ryoho Pages)]